Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) bir senelik dönem içinde gerçekleştirdiği temel dağcılık eğitiminin son tırmanışı olan Aladağlar yaz transını başarılı şekilde tamamladı.
Aladağlardan Cimbar kanyonundan girerek Arpalık bölgesinde kamp kurulmasıyla başlayan faaliyet, Tekepınarı ve Çağalın Yaylası geçişi ardından Küçük Demirkazık Dağı zirve tırmanışı denemesiyle devam etti. Hava koşullarının uygun olmaması ve özellikle de yoğun sis nedeniyle zirveye çok yakın bir bölgeden geri dönülerek Apışkar Vadisi’nden kamp alanına dönüldü. Sonraki gün kamp noktası 1900 metre rakımdaki Sokullu Pınarı idi. Ekip, Sokullu Pınarı kampını kurduğu gece tırmanışa başlayarak, Aladağlar’ın ikinci büyük zirvesi olan Demirkazık’a başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.
GÜDAT Lideri Ömer Özlü, Aladağlar Yaz Transı ile sporcuların ilk kez zirve tırmanışı gerçekleştirmeyi, yüksek irtifada kamp deneyimini ve uzun kamp organizasyonunu tecrübe ederek dağcılık sporunu daha ciddi boyutta yaşamış olduklarını ifade etti.
Özlü, “Geçtiğimiz on yıldan daha uzun bir süredir hiç bu kadar karlı görmediğimiz Haziran ayında yapılan bu zirve tırmanışı ile farklı tecrübeler de edinilmiş oldu. Keyifle geçen tırmanış sonrasında Kuzey Aladağlar bölgesine de geçiş yaparak, ekibin bölgeyi iyice tanıması sağlandı. Trans faaliyetimiz ardından planladığımız Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki kaya tırmanışları ile yurt içi ve yurt dışı zirve tırmanışlarımızda, spora ve sporcuya desteğini esirgemeyen Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ederek, şanlı Türk bayrağımızı ve GÜDAT flamasını dalgalandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.