Göğüs küçültme ameliyatları, iri göğüsleri sebebiyle sağlık, estetik ve psikolojik olarak sorun yaşayan pek çok kadının imdadına koşuyor. Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Mehmet Reis, meme küçültme ameliyatının sırt ağrısını önlediğini söyledi.
Meme küçültme ameliyatlarının, her şeyden evvel sağlık açısından ve psikolojik olarak kadınların kendilerini daha mutlu hissettikleri bir operasyon olduğunu belirten Op. Dr. Mehmet Reis, “Büyük göğüsler kişide sırt ağrısı, kambur duruş, omuz ağrısı, nefes almada zorluk, göğüs altının havasız kalmasından dolayı pişik, mantar gibi sorunlar yaşamasına sebep olabilir. Doğuştan, emzirme dönemi sonrası alınan kilolardan, bazı hormonsal rahatsızlıklardan dolayı da göğüsler büyük olabilir. Nedeni her ne olursa olsun, hastalarımızın yaşam konforunu engelleyen yapıda bir problem yaratıyorsa, meme küçültme operasyona sıcak bakabilirler” dedi.
“BEYLER EŞLERİNİ DESTEKLESİN”
Göğüs küçültme ameliyatı olmak isteyen bayanların, görüşme esnasında en çok eşlerinden onay alamadıklarını dile getirdiklerini söyleyen Reis, “Bazı erkekler konuyu tam idrak edemiyorlar. Düşünün üzerinizde 2-3 kilo fazlalık bir yapıyı taşıyorsunuz, üstelik bu alanın güçlü bir alt yapısı yok, kadını yoruyor. Bu yüzden kadın hastalarımıza hep şu tavsiyeyi veriyoruz. Eşlerine ikişer kiloluk market poşetini ortalama 2 saat tutmasını rica etsinler. Kollarındaki, sırtlarındaki ağrıyı ve yoğunluğu hissedince, zaten ne demek istediğimizi anlayacaklardır” diyerek, eşlerin birbirlerini desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.
MEME KÜÇÜLTME OPERASYONUNUN İZİNDEN KORKMAYIN
Göğüs küçültme estetiği öncesinde yapılan muayenede, geçirilen hastalıklar, kullanılan ilaçlar soruluyor ve hastanın operasyona uygun olup olmadığı kararı veriliyor. Gerekirse mamografi istenebiliyor. Ameliyatın ayrıntılarına değinen Op. Dr. Mehmet Reis, “Meme küçültme ameliyatları teknolojinin ve tıbbın gelişimiyle iyi sonuçlar alındığından çok fazla tercih ediliyor. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Göğüsteki fazla doku ve deri alınır. Göğüs ucu yukarıya getirilir, göğüs dikleştirilir. Kesi tekniği ters T şeklindedir ve göğüs ucundan aşağıya doğru çok az iz kalabilir. Fakat çekilen sırt, boyun ve benzeri ağrılara değecektir, o yüzden meme küçültme operasyonun izinden korkmayın” dedi.