Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, A Milli Takım’ın Hollanda ile oynadığı maçın ardından bundan sonraki 5 maçı da kazanacak isteği ve arzuyu gösterdiklerini söyledi.
A Milli Takım’ın son durumunu değerlendiren teknik direktör Ertuğrul Sağlam, “Milli Takım, Hollanda ile grupta çok kritik bir maç oynadı. Gruptaki iddiasını devam ettirebilmesi açısından önemli bir karşılaşmaydı ama çok şansız da bir karşılaşma oynadı. Tamamen kazanmayı hak ettiği bir oyunu maalesef hak ettiği puanları alamadan bitirdi ama gelecek adına da bu çocuklar istedikleri zaman Hollanda’yı da deplasmanda yenebilecek oyunu ve mücadeleyi ortaya koyabildiklerini gösterdiler. Dolayısıyla bundan sonraki 5 maçı da kazanacak isteği ve arzuyu gösterebilirler. Bu bağlamda da gruptaki ilk 2 şansı ne derece zorlanır, orası biraz insanı düşündürüyor ama en azından Hollanda ile bir yarışın içerisinde olacak gibi görünüyor. Bu milli takım hepimizin milli takımı. Dualarımız onlarla birlikte. Hollanda maçında gösterdikleri istediği, arzuyu, mücadeleyi bundan sonraki 5 karşılaşmada da gösterip, finallere katılmayı hak eder” dedi.
Gelecek sezon uygulanacak olan yabancı kuralı hakkında görüşlerini belirten Sağlam, “Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda gerekli araştırmaları yapmış. Bu konuda olumlu yansımalar ne olacak, olumsuz yansımalar ne olacak artık zaman içerisinde göreceğiz. Dileğimiz ve beklentimiz, bu kuralın Türk futboluna olumlu şekilde yansımasıdır” diye konuştu.
“GÜZEL BİR SON 9 HAFTA BİZİ BEKLİYOR”
Süper Ligin çekişmeli geçtiğini ifade eden Sağlam, “Lig şu anda güzel gidiyor. Son yıllarda hiç görmediğimiz şekilde 3 takımlı bir şampiyonluk yarışı var. Onun altında 3 takımlı Avrupa kupasına katılma mücadelesi var. Altlarda biraz uzaklaştı gibi görünse de daha henüz küme düşenlerin çok netleşmediği bir yarış var. Küme düşme mücadelesi birkaç hafta içerisinde netleşebilir ama şampiyonluk yarışının ben sezon sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum. Hepimizin istediği, beklediği çok takımla yani Trabzonspor da, Bursaspor da, başka takımlar da katılabilse, şampiyonluk yarışı çok daha fazla devem edebilse. Son yıllara baktığımız zaman bu görünen durum bile rekabet ortamının ve ligin seyir seviyesinin, kalitesinin üst seviyede olması açısından da önemli bir durumdur. Güzel bir son 9 hafta bizi bekliyor” şeklinde konuştu.
“LİGİN ÜST SIRALARINA OYNAYAN TAKIMLA ANLAŞACAĞIM”
Eskişehirspor’dan ayrıldıktan sonra sezon sonuna kadar hiçbir kulüple anlaşmayacağını deklare ettiğini belirten Sağlam şöyle konuştu:
“Bu düşüncemizle halen devam ediyoruz. Sezon sonunda da inşallah kendimiz için hayırlı olan bir takımla anlaşmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz tamamen ligin üst sıraları için oynayan, daha ekonomisi güçlü, kendimizi ifade edebileceğimiz bir takımla anlaşacağım.”