Nefes alma konusunda sıkıntısı olanların yanı sıra daha güzel görünmek ve hissetmek isteyenlerin de başvurduğu burun estetik operasyonlarının, sosyal çevreye de yararlı olduğu bildirildi.
Güzel görünmek ve hissetmenin herkesin doğal hakkı olduğunu belirten Başkent Üniversitesi Adana-Seyhan Hastanesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölüm Şefi Yrd. Doç. Dr. Harun Çöloğlu, “Kendilerini sağlıklı, güzel ve zinde hisseden insan daha başarılı olur ve sosyal çevresine yardımcı olur. Bu bilincin de etkisiyle, son yıllarda kadınlar ve erkeklerde bu operasyonların sayısı giderek artıyor” dedi.
TEKNOLOJİ GÜZELLİĞİN HİZMETİNDE
Günümüzde ilerleyen teknolojinin, insan sağlığı ve güzelliğinin hizmetindeki alanının genişlediğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Harun Çöloğlu, estetik ameliyatın görünümü düzeltip, güzelleştirdiğini sonrasında uygulanan lazer cilt yenileme işlemi ile mükemmele yakın bir yüz ifadesi edinilebildiğini kaydetti.
Estetik burun ameliyatı ile burun küçültme, burun büyütme, burun ucu kaldırma, burundaki kemik-kemer alınması vb. işlemler yapıldığı bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Harun Çöloğlu, "Operasyonlar için genel anestezi önerilmekte, ameliyat süresi de 2-3 saat arasında değişmektedir. Ameliyatı sonrası, hastalar genellikle aynı gün içinde evlerine gönderilebilmektedir. Birkaç gün sonra ayağa kalkıp, doktorunun kontrolü ve bilgisi dahilinde işe gidebilmektedirler" şeklinde konuştu.
AYNI ANDA İKİ OPERASYON BİRDEN
Daha sağlıklı nefes almaya yönelik burun içi eğriliği ameliyatları ile estetik operasyonların aynı zamanda yapılması gerektiğini kaydeden Çöloğlu, “Plastik cerrahlar için sanılanın aksine nefes alma probleminin çözülmesi, estetik dış görünümden daha ön planda tutulmaktadır. Eğer kişi burun içi eğriliğini düzelttirdikten sonra estetik burun ameliyatı olursa, ikinci ameliyatın başarı şansı düşer. Bu nedenle iki operasyonun da aynı anda yapılması önemle önerilir. Burun estetiğinde başarılı bir sonuç elde etmek, diğer estetik cerrahi girişimlerinden farklı olarak cerrahın bilgi, beceri ve deneyimine bağlıdır” dedi.
"BURUNLAR BİRBİRİNE BENZEMEZ"
Herkesin burun cilt, kıkırdak yapısı ve burun anatomisinin farklı olması nedeniyle, estetik burun ameliyatının kişiye özel planlanması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Hakan Çöloğlu, “Hiçbir burun birbirine benzemez. Dolayısıyla yapılacak düzeltme işlemleri de farklılık gösterir. İdeal burun kusurları düzeltilmiş, yüzle uyumlu, doğal görünen, ancak estetik bir formda olmalıdır” ifadelerine yer verdi.
"17 YAŞINDAN ÖNCE AMELİYAT OLMAZ"
Burun ameliyatları için özel bir zamanın olmadığını, yılın her mevsiminde yapılabileceğini vurgulayan Başkent Üniversitesi Adana-Seyhan Hastanesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölüm Şefi Yrd. Doç. Dr. Harun Çöloğlu, “Burun ameliyatı en erken kemik ve kıkırdak gelişiminin tamamlandığı ergenlik dönemi sonrası 17 yaşından itibaren yapılabilir. Üst sınır ise hastanın ameliyat olmasını engelleyecek bir hastalığı olmadığı takdirde her yaşa kadardır. Ameliyattan 1 ay sonra kemik iyileşmesi tamamlandıktan sonra gözlük takılabilir. Aktif güneşlenmenin dışında güneşe çıkma ile ilgili kısıtlama yoktur” diye konuştu.