Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir yöneticileriyle birlikte Şenkaya’da muhtarlarla toplantı yaptı.
Toplantı Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya yoğun ilgi gösteren muhtarlar mahalleleri ile ilgili sorunlarını Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindeki yöneticilere iletti. Toplantıda konuşma yapan Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan şunları söyledi; “İlçemiz Erzurum’a 180 Kilometre uzaklıkta, Allahuekber Dağlarının kuzey doğusunda yer alan, 1900 rakımda, 72 mahallesi ile beraber, yaklaşık 20 bin nüfusun ikamet ettiği, geçimini tarım, hayvancılık, ormancılık ve arıcılık faaliyetleriyle karşılayan genel coğrafyası engebeli olan bir yerdir. İlçemiz Erzurum orman varlığını yaklaşık yüzde 26’ını karşılamaktadır. İlçemizin doğa güzellikleri içerisinde tarihi güzelliklerde vardır. Bu yapı itibariyle her zaman vatının milletinin yanında olan güzel bir ilçemiz olduğuna inanıyor ve burada yaşamaktan gurur duyuyorum.”
Özcan konuşmasını köylerin alt yapı, içmesuyu gibi sıkıntılarını belirterek bu yapılanmanın sıkıntıların gidereceğini vurgulayarak son verdi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen konuşmasında; “Bütün İlçelerimizde yılda iki defa toplantı yapacağız. İlçelerimizin ve mahallelerimizin sorunlarını masaya yatırarak yapılanları ve yapılması gerekenleri ilgili kurum yöneticilerimizle beraber acil olanları ivedilikle çözüp, diğer sorunları da gelip yerinde görerek projelendirip kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Bu dönemin sonunda İlçelerimizde ve mahallelerimizde çok sayıda sorunu çözmüş olacağız” dedi.
Toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen sekmen; genel olarak muhtarlar sorunlarının yol, altyapı, içme suyu ve mahallelerin içinde geçen akar sularının dere ıslahı sıkıntılarının olduğunu belirterek Şenkaya Belediyesinin iş makinası yönünde yetersiz olduğundan dolayı sorunların yaşandığını Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’e ileterek, Sekmen’de Şenkaya Belediyesine bir adet greyder verilmesi sözünü verdi.
Toplantı sonunda muhtarlar Başkan Sekmen’e, göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler. Toplantı sonunda Başkan Sekmen muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.