Sungurlu Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kültür gezilerine devam ediyor. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner sosyal belediyecilik anlayışı ile kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirterek, “Kültür turları ile Sungurlu’dan farklı bölgelere düzenlediğimiz geziler bilgi zenginliğinin de artırılmasına vesile oluyor” dedi.
Sungurlu Belediyesi’nce hazırlanan kültür gezileri programına bir yenisi daha eklenerek Sungurlu Belediyesi önünden bu sabah saat 07.00’de hareket eden 50 kişilik bayan gurubunu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner uğurladı. Sungurlulu bayanlar için her şeyin düşünüldüğü Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli’ye düzenlenen geziye Sungurlu Belediye Başkan yardımcısı Bahri Sezen de eşlik etti.
Uzman rehberler eşliğinde Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ni ziyaret eden Sungurlulu bayanlar, bölgenin kültürü ve tarihi hakkında bilgi edindiler. Hacı Bektaş-ı Veli’yi ve onun dünya görüşünü yerinde öğrendi. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi’nde hazırlanan programın ardından Pek çok mekanı gezen Sungurlulu Bayanlar bol bol dua ettiler.
Öğlen yemeği sonrasında verilen serbest zamanı alışveriş yaparak geçiren bayanlar hediyelik eşyalar aldılar. Nevşehir kültür gezisinin ikinci bölümü Çilehane ile devam etti. Çilehane ’de zemzem çeşmesi olarak bilinen çeşmeden su içti. Daha sonra Ozanlar Yolu’ndan geçen kadınlar, halk ozanlarını daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Sungurlulu bayanlar daha sonra Delikli Taş’tan geçti. Nevşehir gezisinin son ayağıysa Beştaşlar oldu. Etrafı çitlerle çevrili olan Beştaşlar bölgesine de büyük ilgi gösteren Sungurlu Bayanlar, dilek diledi. Nevşehir kültür gezisinde her bir anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirdiler.
Kültür gezisine katılan Sungurlulu bayanlar sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e teşekkürlerini ilettiler.