İzmir’de ilk kez başlatılan ’Bizim Çocuklar’ projesine katılan anne ve çocuklar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katıldığı yeni yıl partisinde doyasıya eğlendi.
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta, anne ve çocuklarının aynı çatı altında eğitim görmesine olanak tanıyan ’Bizim Çocuklar’ projesinde yer alan anne ve çocukları Konak Belediyesi’nce düzenlenen yılbaşı partisinde bir araya geldi. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğlenceye, projenin yürütüldüğü Agora, Ballıkuyu, İsmetpaşa ve Gültepe Semt Merkezleri’nde eğitim gören 200’e yakın anne ve çocuğu katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ’Bizim Çocuklar’ı yalnız bırakmadı.
PEKDAŞ, TÜM DÜNYAYA BARIŞ DİLEDİ
Yılbaşına uygun süslenen salona girişte miniklerin sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Pekdaş, projeye katılan anne ve çocuklarıyla yakından ilgilendi. Müzikler ve dans gösterileriyle şenlenen eğlencede Başkan Pekdaş, miniklere yeni yıl hediyeleri ile birlikte projeye katılım sertifikası da verdi. Etkinliğe katılan annelerle sohbet ederek projeyle ilgili düşüncelerini alan Başkan Pekdaş, iki ay önce ilk etapta 4 semt merkezinde uygulanan projenin ilerleyen dönemde yaygınlaşacağını belirtti. Pekdaş, "Çocuklarımız için nasıl daha iyi bir dünya kurabiliriz, onların gelişimine nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Bu projeyi biz birlikte öğreniyoruz. Proje ile birlikte öğrendiklerimizi bilince çıkarıyoruz. İki ayda çok büyük yol aldık. Ancak alınacak daha çok yolumuz var. Dünyanın her yerinde çocuklarımızı kendine güvenen, hakkını arayan, diğerlerine saygı duyan, çevresini koruyan çocuklar olarak yetiştirmek bizim sorumluluğumuzda. Bu projenin yaşamlarımıza katkı sağlaması için el birliği ile uğraşacağız" diyerek projeye katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Pekdaş yeni yıl mesajında da 2015’in dünyaya ve ülkemize barış, sağlık, mutluluk getirmesini diledi.