Konya’da 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı sonunda 434 bin 53 öğrenci karnesini alarak yaz tatiline ayrıldı.
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesinin ardından merkez Karatay ilçesinde bulunan Karatay İzzet Bezirci İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Konya Valisi Muammer Erol, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Ciğerci ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ve öğrenciler katıldı.
Konya Valisi Muammer Erol, karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, anne-babalardan yaz tatilinde çocuklarıyla özellikle iyi vakit geçirmeleri istedi. Hayırlı olsun dileklerini de paylaşan Vali Erol, başarıların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, bu eğitim öğretim yılını Konya genelinde 17 bin 229 derslik, bin 725 okul, 2 bin 226 idareci, 25 bin 698 öğretmen ve 434 bin 053 öğrenci ile başarılı bir şekilde tamamlamış olduklarını ve Konya’da 434 bin 053 öğrencinin bugün karnelerini aldığını ifade etti.
Çeşitli vesilelerle hayatlarını kaybetmiş olan öğrencilerimizi rahmetle andığını ifade eden Gürsoy, karne günü vesilesiyle velilere de bazı tavsiyelerde bulundu. Yaz tatilinde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak “KOMEK Yaz Kursları” adıyla öğrencilere yönelik yaz kursları açacaklarını söyleyen Gürsoy bu kurslarda din ve değerler eğitimi, sanatsal ve sportif faaliyetler gibi eğitimlerin olacağını da sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından öğrencilere protokol üyeleri tarafından karnelere dağıtıldı. Program öğrenci ve öğretmenlerle birlikte protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.