Mersin’in Tarsus ilçesinde 3 gündür kayıp olarak aranırken ormanlık alanda yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesine toplumun bütün kesiminden tepki yağıyor.
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, yayınladığı başsağlığı mesajında, "Komşu ilimiz Mersin’in Tarsus ilçesinde bir süredir kayıp olan üniversite öğrencisi kızımız Özgecan Aslan’ın cesedi, maalesef hunharca vahşice yakılmış olarak bulunmuştur. Bu vahşetin faili olarak tespit edilen üç kişi hakkında ise yasal işlemlerin devam ettiğini öğrenmekteyiz. Özgecan Aslan kardeşimize Cenabı Allah’tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Suçluların bir an önce adalet önünde hesap vererek, vicdanlardaki insanlık isyanının da sükut bulacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.
Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav da, her geçen gün kadına şiddetin giderek arttığını, şiddetin önlenmesi için gerekli önlemlerin biran önce alınmasının elzem olduğunu söyledi. Katlav, “Gerekçesi ne olursa olsun kadına şiddetin mazereti olamaz. Ömrünün baharında genç kızımızı hunharca katleden insanlık sıfatını kaybetmiş bu kişileri lanetliyorum. Özgecan kızımızla birlikte ailesinin de hayatını bitirdiler. Gözü dönmüş katillerin en ağır cezaya çarptırılmalarını istiyorum” diye konuştu.