Kahramanmaraş’ta 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 40 kişi dünya evine girdi. Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen toplu nikah töreninde dünya evine giren 40 çift hep birlikte ‘evet’ dedi.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplu nikah töreninde önce gelin ve damat adaylarına huzurlu aile olabilmenin püf noktaları anlatıldı, ardından evlilik cüzdanları takdim edildi. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek’in açış konuşmasıyla devam etti. Mahçiçek, “Sosyal nitelikli projelerimizin belki de en önemlisi bir program düzenliyoruz. Adını da huzurlu aile akademisi diye adlandırıyoruz. Gerçekten de huzurlu bir aile çok daha güçlü ve geleceğe çok daha güzel bakan bir aile. Ama biz bugün toplu nikah törenimizi biraz daha anlamlandırmak için özel bir günü seçtik. Bugün bildiğiniz gibi Sevgililer Günü. Dolayısıyla böyle bir özel günde toplu nikah merasimi yapalım, arkasından da evliliğin ne kadar önemli olduğunu, nasıl devam etmesi gerektiğini değerli misafirlerimiz sizlere anlatacak. Ben 61 yaşındayım, çok istifade ettim. Sizler de çok istifade edeceksiniz bunu biliyorum. Bakın Türkiye’de maalesef evliliğin ilk 3 yılında çok büyük oranda boşanma oluyor. Buradan çıkan netice demek ki evlenen çiftlerimiz birbirlerini yeterince tanımıyor. Evliliğin ne kadar önemli, ne kadar mukaddes olduğunu bilmiyor, kavrayamıyor. Öyleyse evliliğin ne kadar önemli olduğunu, uzun süren hayat sürecince devam etmesi gerektiğini daha iyi anlamamız, daha iyi kavramamız gerekiyor. İnşallah bugünkü programımız çok farklı olacak buna inanıyorum. Bugünkü programın sonunda da sizlere birer katılım belgesi vereceğiz. Birer de küçük hediyemiz olacak. Belki parasal değeri çok fazla değil ama manevi değeri güzel olan birer küçük hediye vereceğiz inşallah. Hepinize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.
Ardından İletişim Uzmanları Hatice Kahyaoğlu ile Fatih Akbaba, ‘İletişim Ailede Başlar’ konulu birer sunum yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından nikah akitleri Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek tarafından yapılan 40 çift hep birlikte ‘evet’ dedi.
38 yaşındaki İngiliz Avukat Louise Henshaw ile evlenen 33 yaşındaki Mehmet Alasırt, “Bugün heyecanlıyız, özel bir gün, çok mutluyum. Antalya’da otelde çalışıyorum, eşimle otelde 4 yıl önce tanıştık. Eşim Kahramanmaraş’a gelip gidiyordu, örf adetlerimizi gördü. Çok iyi anlaşıyoruz, bugün de evlenmeyi tercih ettik” diye konuştu.
Toplu nikah töreninin en dikkat çekici çifti olan 65 yaşındaki Eyyüp Aslan ve Suriyeli 40 yaşındaki Mouna Haffar ise, davetliler tarafından büyük alkış aldı. Eyyüp Aslan ve Suriyeli eşi, çok mutlu olduklarını söylediler.
Toplu nikah töreni çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.