23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Oltu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar sabah saat 09.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin tarafından Hükümet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından programı gerçekleştirmek üzere olumsuz hava şartları nedeniyle İlçe Kapalı Spor Salonuna geçildi. Salondaki kutlama programı 1,5 saat rötarlı başladı. Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’in ilçe dışında olması nedeniyle vekâleten yerine bakan Narman İlçe Kaymakamı Murat Eren’in, Narman’daki programın bitmesinin ardından Oltu’ya gelmesi nedeniyle öğrenciler 1,5 saat salonda bekletildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının biran önce başlaması için sabırsızlanan öğrenci ve veliler sabah 09.00’dan beri salonda beklediklerini öne sürerek tepki gösterdi.
Narman Kaymakamı Murat Eren’in salona gelmesiyle ancak 11.30’da başlayan program protokolün çocukların bayramını kutlamalarıyla devam etti.
İlçe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında okullar 7 bölgeden halk oyunları gösterileri sunarken, halk oyunları gösterilerinde Erzurum’un yer almaması gözlerden kaçmadı. Bazı veliler, “Erzurum folklor fakiri mi. 7 bölgeden halk oyunları sergileniyor ancak aralarında Erzurum yok. Halk oyunları yarışmalarında hemen her yıl Türkiye’de dereceye giren ve adını birinciliğe yazdıran Erzurum Bar Ekibinden bir folklor ekibi ve gösterisi yok. Olacak iş değil” diye tepkilerini dile getirdi.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ PROTOKOL TARAFINDAN VERİLDİ
Öğrencilerin okumuş oldukları şiirlerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilçedeki okullar genelinde düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
Yasin Haşimoğlu ve Atatürk İlköğretim Okulları tarafından hazırlanan müzik ve dans gösterileri salonda bulunan velileri heyecanlandırdı. İlçe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarına; Narman Kaymakamı Murat Eren, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Garnizon Komutanı Yarbay Ömer Murat Demirci, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Olcan, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Kayıkçı, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.