Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Kreşi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacı ile verilen “Beyaz Bayrak” ödülünün sahibi oldu.
Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında 2006’da imzalanan protokol çerçevesinde, toplum sağlığını korumak, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış nesiller yetiştirmek amacıyla düzenlenen ve sonucunda beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların ödüllendirilmesi programı Gölbaşı Nesibe Aydın Eğitim Kurumları salonunda yapıldı. Tören Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Ankara Halk Sağlığı Şube Müdürü Ziya Demir ve Ankara Üniversitesi hekimleri katılımıyla gerçekleşti.
2 YILDA BİR DENETİM
Nesibe Aydın Okulları ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle başlayan ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Bozkurt, Beyaz Bayrak kazanan okulların 2 yılda bir denetimlerinin yapılacağını belirtti. Bozkurt, “Şu ana kadar Ankara’da 1204 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Bu yıl da ilk defa Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 213 okulumuz var. Bu verilerin oluşturduğu sonuç alkışlanması gereken bir tablodur” dedi.
HER ŞEY MİNİKLER İÇİN
100 üzerinden en az 90 alarak Beyaz Bayrak ödülünün sahibi okullardan biri olan Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Kreşi, okul içi-çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları kategorilerinde tam not aldı. Beyaz Bayrak Ödülünü Ödülü Kreş Müdürü Şenay Akyol alırken, Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rüçhan Akar, “Biricik çocuklarımız için her türlü hijyen tedbirleri alınmış bir kreşimiz olduğu için çok mutluyuz. Beyaz Bayrak ödülü her iki yılda bir denetleniyor. Biz de bu bayrağı artık bırakmamak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.