Cinsel saldırıya uğradığı kişiyi bıçaklayarak öldüren Yasemin Sönmez, tahliye olduktan sonra nişanlandığı Hakan Şengül tarafından bıçakla öldürüldü. Şengül: “Sen ne biçim erkeksin dedi.”
Antalya’da, kendisine cinsel saldırıda bulunan eski iş arkadaşını 17 kez bıçaklayarak öldüren evli 1 çocuk annesi Yasemin Sönmez, 7 yıl 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Cezaevinden çıktıktan sonra eşinden boşanan 32 yaşındaki Sönmez, bir süre sonra bir otelde şef garson olarak çalışan Hakan Şengül ile tanıştı. Çift, 1 Kasım’da nişanlandı.
  
‘Aklıma cinayeti geldi’
 
 14 Kasım gecesi Kepez’deki kent ormanına giden ikili arasında tartışma çıktı. İddiaya Şengül, nişanlısını 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Şengül’e ’tasarlayarak insan öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada Hakan Şengül şöyle savunma yaptı:
 
 “Nişanlımın Emrah G. adlı biriyle de görüşüp arkadaş olduğuna dair duyum aldım. Bunu Emrah ile konuştum. Kendisi böyle bir ilişkileri olmadığını söyledi. Ben de nişanlıma güvenip kendisini sevdiğim için evlilik hazırlıklarına başladık. Olay günü tavla oynamak için Kepez’deki kent ormanına gittik. Saat 23.00 sıralarında otogara gitmek için arabaya bindiğimizde araçta tekleme oldu. Ayrıca bagaj kapağının sinyal lambası yanıyordu. Yasemin bunu görünce ’Daha bu arabayı tamir ettirmedin mi. Sen ne biçim erkeksin’ gibi laflar etti. Ben tamir etmeye çalıştım. Bagajın sinyal lambasının hala yandığını gören Yasemin, bagajdaki bıçağı alıp bagaj kapısının dilini tamir etmeye çalıştı. Hala bana hakaret ediyordu. Bu kez bıçağı ben alınca Yasemin elimden almaya çalıştı. Bu sırada aklıma, Yasemin’in daha önce işlediği cinayetle ilgili söylediği sözler geldi. Bıçağı vermek istemedim. Ağır küfürlerle üzerime gelince elimdeki bıçakla bacağına vurdum. Sonra kendimi kaybetmişim. Bıçakla kaç kez vurdum hatırlamıyorum.”
 
 ‘Erkeksi’lik indirimi istedi!
 
 Şengül’ün avukatı Süleyman Çalıkuşu, Yasemin Sönmez’in ’kasten öldürme’ suçundan yargılanıp mahkum edildiğini hatırlatıp, “Maktulenin cezaevinde kalmış olmanın da verdiği psikolojiyle normal bir kadın gibi davranmadığı, agresif ve erkeksi tavırlar içinde olduğunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz” dedi. Avukat Fevzi Dursuneli ise, müvekkili Sönmez’in geçmişteki o cinayeti cinsel saldırı suçu nedeniyle işlediğini hatırlattı. Avukat Dursuneli, sanık Hakan Şengül’ün ise “kıskançlığını paranoya seviyesine ulaştırarak planlayıp Sönmez’i öldürdüğünü” söyledi