Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören 200 öğrenci, Çanakkale şehitleri için 6 kilometre saygı yürüyüşü yaptı.
Sarıkamış Allahu Ekber Şehitleri Anıtı’na yürüyen 200 öğrenci, Çanakkale şehitleri ve bütün şehitler için anıta karanfil bırakıp saygı duruşunda bulunduktan sonra dua etti.
KAÜ, Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Kılıçbey, yaptığı açıklamada, Ocak ayında Sarıkamış şehitleri için yürüyüş ve saygı nöbeti etkinliği düzenlediklerini bu defada Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşünde bulunduklarını ifade etti. Kılıçbey, “Şehitlerimizin ruhuna uygun saygı yürüyüşü yaptıktan sonra ve Allahu Ekber şehitlik anıtına geldik, dua ettik. Bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi her zaman yüreğimizde yaşatacağız. Bizlere destek veren rektörlüğümüze, akademik kadroya ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Yürüyüşe katılan Okul Müdürü Yüksel Koçak da, Sarıkamış’taki 90 bin şehitten Çanakkale’deki 250 bin şehide selam olsun diyerek yürüyüş grubuna bütün şehitler için dua ettirdi.