Mersin’de 28 Şubat’ta hizmete girecek olan Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi (MEŞTİ) ihalesini alan Şimşekler Grup Başkanı Halit Şimşek, şoför ve personeli psikolojik eğitime ve geniş araştırmaya tabi tutacaklarını, yüz kızartıcı suçlara karışmış olan kişilere terminalde yer ve görev vermeyeceklerini bildirdi.
Şimşekler Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve MES-KOOP Başkanı Halit Şimşek, 28 Şubat 2015 tarihinde açılışını yapacakları MEŞTİ’de düzenlediği basın toplantısında, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmenin herkesi derinden yaraladığını belirtti. Şimşek, “Özgecan Aslan kızımıza yapılan vahim, dehşet verici davranıştan ötürü büyük bir acı yaşamış bulunmaktayız. Bu caniliği yapanları yüce adalete ve Cenab-ı Allah’a havale ediyorum” dedi.
Özgecan’ın öldürüldüğü otobüs firmasının başkanı ve yönetiminin, olayın hemen ardından derhal istifa etmesi gerektiğini, halen istifa etmemelerinin üzücü bir durum olduğunu vurgulayan Şimşek, “Benim başkanlığımdaki MES-KOOP Yönetimimiz, şoför arkadaşları alırken sıkı bir eğitimden geçirdikten sonra direksiyon başına geçmesine izin veriyoruz. Yolcularımızdan aldığımız şikayetler karşısında şoför arkadaşlarımızı cezalandırıyor ya da işine son veriyoruz. Tüm firmaların MES-KOOP’u örnek almasını öneriyoruz. Tüm kaptan şoförlerimiz tek tip elbise ve isimlerinin yazıldığı kartları ile hizmet veriyorlar” diye konuştu.
Yeni açılacak otogarın işletmeciliğini yapacakları terminalde şoför ve personele psikoloji eğitimi vereceklerini de belirten Şimşek, “Vatandaşlarımızın şunu bilmesini isterim ki, işletmeciliğini yapacağımız MEŞTİ’de şoför ve personel olarak görevlendireceğimiz personelimiz psikoloji eğitimine ve geniş araştırmaya tabi tutulacak. Geçmiş dönemde yüz kızartıcı suçlara karışmış olan kişilere yer ve görev verilmeyecektir. Her şeyden önce bizim amacımız yaptığımız işten kazanç sağlamak değil, vatandaşlarımızın ve Mersin halkının toplu taşımada kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktır. Her ne olursa olsun evlat sahibi ve aile sahibi bir insan olarak şunu söylemek isterim ki, bizler bu şehirde toplu taşıma hizmeti veren insanlar olarak, araçlarımıza binen herkesi bizim kızımız ve ailemiz olarak görmekteyiz. İnsanların bindikleri araçlarda güvenlerini sağlamak ve onları kendi namusumuz görmek bizim öncelikli görevimizdir. Şimşekler Grup Yönetim Kurulu Başkanı olarak, şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına acısını yüreğimizde her zaman hissedeceğimiz Özgecan Aslan kızımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.