Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından düzenlenen ‘Çiğ Köfte Partisi’nde kentte görev yapan basın mensupları bir araya geldi.
Kayseri’de görev yapan basın mensupları, Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından düzenlenen Çiğ Köfte Partisi’nde bir araya geldi. Programda halk ozanları, türkülerini seslendirirken basın mensupları eğlenceli dakikalar yaşadı. Program sonunda konuşan Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, güzel bir birlikteliğin gerçekleştiğini söyleyerek, “Buraya gelen kardeşlerim hepinizin ayağına sağlık. Tabi ki yaptığımız çalışmalarda sizler bizim yüreğimiz, elimiz, gözümüzsünüz. Bizim de halkımıza ulaşmamız gerekiyordu. O yüzden gazetelerimizden, televizyonlarımızdan yararlandık. Bize özveriyle geldiler, yüreklerine sağlık” ifadelerini kullandı.
Kentte düzenlenecek Kayseri 2. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni hakkında bilgi veren Aydın, “Bugüne kadar çalışmalarımızı yaptık 4 günümüz kaldı. Etkinliği Çarşamba günü saat 19:00’da Kültür Müdürlüğü Büyük Salonu’nda yapacağız. Bir parantez açmamız gerekiyorsa İl Emniyet Müdürü İbrahim Bey’e yürekten sevgilerimizi gönderiyorum” ifadelerini kullandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise, “Çok eski zamanlarda televizyonun olmadığı zamanlar Anadolu’nun en kadim kültürel değeri ozanlarımızın akşam sohbetleri. Köy meydanlarında ozan sazını eline alır, ilçenin kültürüyle ilgili öğütler dolu sözler söyler. Böylece insanlar çok hoş vakit geçirir. Ben de aşıklık kültürüyle büyümüş biri olarak özlem giderdim. Bugün de böyle bir ortam” dedi. Uluslar arası Aşıklar Şöleni’ne de değinen Taymuş, “Hem Kayseri kültürü açısından hem de sosyal hayatı açısından çok önemli. Azerbaycan’dan, İran’dan, Kırgızistan’dan, Uygur Türkleri’nden değerli ozanlar olacak bu etkinlikte. Ben etkinliğin huzur içerisinde geçmesini diliyorum. Emeği geçen Dernek Başkanımız Turgut Bey’e, yönetime ve ozanlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.