ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediyespor Engelli Voleybol Takımı ile "Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında özel maç yapmak için kente gelen Filistin Engelli Voleybol Takımı oyuncularından birine yeni protez takılırken, diğerinin ise eskiyen protezi değiştirildi.

Filistin Engelli Voleybol Takımı oyuncularından Rekan Davut (25), koltuk değnekleri ile geldiği ilçede belediye yetkililerinin protez bacak yaptırılması talebini, Beşar Müsmar (29) da eskiyen protezinin değiştirilmesi teklifini olumlu karşıladı.

Belediye yetkilileriyle kentte faaliyet gösteren bir medikal firmasına gelen Davut ve Müsmar kendileri için hazırlanan protezleri denedi. Heyecanlı olduğu görülen Rekan Davut'un yapılan protezinin başından ayrılmaması dikkat çekti.

Rekan Davut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin'in Ramallah kentinde 2013'te yaşanan bir olay sonucunda sakatlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık iki yıl önce Ramallah'ta meydana gelen olayda bacağımı kaybettim. Türkiye'de bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Koltuk değnekleriyle yürümek aşırı derecede zordu ve bunu yaşadığımı için çok iyi biliyorum. Bacağıma protez takıldı ve yeni yürümeye başladım. Koltuk değneklerini bıraktığım zaman protezin daha yararlı olduğunu iyi anlayacağım. Koltuk değneklerini bırakmanın sevinci içerisindeyim."

Protezi değiştirilen Beşar Müsmar da "Filistin'de 2003 yılındaki intifada okuldan çıktığım sırada tahminimizce uzun namlulu bir silahla ateş edildi. O ateş sırasında ayağıma mermi isabet etti. Arkadaşlarım tarafından hastaneye getirildim ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen ayağım kesildi" diye konuştu. 

Protez takılmasının kendisini yeniden hayata bağladığını ifade eden Müsmar, "Protezle işime gidip gelebiliyorum. Protezimin değiştirilmesinde yardımcı olan Ereğli Belediye Başkanı ve çalışanları ile halkın samimi davranışlarına teşekkür ediyorum. Bu bizim için sevinç verici bir durumdur. Bundan sonraki hayatımda Türkiye denilince aklıma gelecek şeylerden birincisi Türk halkı. İnsanlık gösteren ve cömert halk. Bizim Türk halkıyla aramızda dil farkı var, diğer şeylerimizin hepsi aynı" ifadelerini kullandı.