Yunusemre Belediyesi tarafından ‘En Güzel Bahçe Balkon-Teras Site Bahçesi Yarışması’nda birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL para ödülü verileceği açıklandı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmada, vatandaşları yeşil alan oluşturmaya teşvik etmek amacıyla katılımcıların bahçe ve balkon süslemeleri fotoğraf yarışması yapılacak. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediye olarak vatandaşları yeşil alan oluşturmaya teşvik etmek için yarışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Çerçi, yeni sosyo-kültürel etnik oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Katılımcıların çekecekleri müstakil ev bahçeleri ve balkon fotoğrafları süslemeleri yarıştırılacaktır. Birinci olan vatandaşlara 3 bin TL, ikinci olan vatandaşımıza 2 bin TL, üçüncü olan vatandaşımıza bin TL verilecektir. Tüm vatandaşlarımızı bu yarışmaya davet ediyoruz. Yeşil bir Yunusemre için yola çıktık. Yunusemre Belediyesi olarak bu doğrultuda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
“YARIŞMAYA KATILACAKLAR RUMUZ BELİRLEMELİ”
Park ve Bahçeler Müdürü Abdülkadir Yetiş ise yarışmaya katılmak isteyen kişilerin 6 rakamlı bir rumuz belirlemesi gerektiği belirterek, “Yarışmaya katılmak isteyen kişiler www.yunusemre.bel.tr adresi ya da Yunusemre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne şahsen başvurarak fotoğrafları CD/DVD’ye kaydederek zarfa koyacaklar. Zarfın üzerine sadece katılımcının 6 rakamlı rumuzu yazarak zarfı Yunusemre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne teslim etmelidir. Yarışma için son başvuru tarihi 15 Mayıs’a kadardır. Ön elemeyi geçen fotoğraflar jürinin tespitinin ardından en son aşamada ödül kazanacak” diye konuştu.