Düzceli fındık üreticileri fındık yeşil kokarcasına karşı bilinçleniyor. Düzce, Ordu ve Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile Karadeniz İhracatçılar Birliği Fındık Tanıtım Grubu tarafından hazırlanan, "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Fındık Yeşil Kokarcası İle Mücadele” projesi eğitimleri tamamlandı.
Düzce Merkez İlçede yapılan toplantıda konuşan İl Müdürü Harun Kabaoğlu, fındık üretiminin Düzce için çok önemli olduğunu, fındık yeşil kokarcası zararının fındıkta kaliteyi olumsuz etkilediğini ve bu nedenle uygulanacak olan “Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Fındık Yeşil Kokarcası ile Mücadele Projesi’’ ile üreticilerin başta fındık yeşil kokarcası olmak üzere fındık kurdu, dalkıran, mayıs böceği gibi zararlılar ile külleme hastalığı, yetiştiricilik, hasat ve harman konularında uzmanlar tarafından ayrıntılı bilgiler verileceğini söyledi. Kabaoğlu, ardından10 dekarlık bir fındık bahçesinde ilaçlama uygulaması yapılacağını bildirdi.
Proje koordinatörleri Ziraat Mühendisleri, Kıvanç Günay, Şenel Öztürk ve Ali Kemal Gür, çiftçilerle yaptıkları toplantılarda, özellikle bu dönemde fındık yeşil kokarcası ve fındık kurdu mücadelesinin yapılması gerektiğini aktardılar.
Proje ile Ordu, Giresun ve Düzce illerinde 16 ilçeden 30’ar çiftçi olmak üzere toplam 480 çiftçinin eğitilmiş olup, 25 Mayısta Merkez İlçede başlanan eğitimler, 26 Mayısta Cumayeri, 27 Mayısta Gölyaka, 28 Mayısta Çilimli ve 29 Mayısta ise Akçakoca İlçesinde yapılmıştır.