Muhteşem Engelli unvanına sahip, 2013 Guinness Dünya Rekortmeni, Engelli Vücut Geliştirme Sporcusu Tolga Murat Balıkçı, 10-16 Mayıs 2015 Dünya Engelliler Haftası kapsamında, yine dikkat çekecek bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.
Tolga Murat Balıkçı, Çanakkale Zaferi’nin simgesi olan Seyit Onbaşı’yı anmak için, kaldırdığı merminin ağırlığına eşit olan 215 kilo ağırlığı kaldırarak 10 metre yürüyecek. Protez bacağının bu yükü taşıması şüpheli olan Tolga Murat Balıkçı, “Engelliler haftasına tekrar dikkat çekmek ve engelli kardeşlerime motivasyon ve hayat enerjisi vermek için bunu başaracağım” dedi.
215 KİLO KALDIRIP 10 METRE YÜRÜYECEK
Avrupa, Dünya ve Kainat şampiyonluğu bulunan, ağırlık kaldırmada 2013 Guinness Dünya Rekortmeni Tolga Murat Balıkçı’nın, engelliler haftası kapsamında hazırlandığı rekor denemesi yine ses getirecek cinsten. 2014 yılı Engelliler Haftası’nda İzmir’den Ankara’ya bisikletle giden Tolga Murat Balıkçı, protez bacağıyla 61 saat pedal çevirerek büyük bir başarıya imza atmış, kamuoyundan da takdir toplamıştı. Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü olması nedeniyle hem engellilerin sorunlarına dikkat çekmek hem de Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarını anmak isteyen Tolga Murat Balıkçı, Seyit Onbaşı’nın kaldırdığı mermi ağırlığında ağırlığı kaldıracak. 10-16 Mayıs 2015 tarihleri arasından gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonun hazırlıklarına başlayan Tolga Murat Balıkçı, 215 kilo ağırlığı kaldırarak, Seyit Onbaşı’nın yürüdüğü mesafeye eşit olduğu sanılan 10 metre kadar yürüyecek.
"BİR İMKANSIZI DAHA EZİP GEÇMEK İSTİYORUM"
Hazırlıklarına 185 kilo ağırlık kaldırarak başlayan Tolga Murat Balıkçı, “Şanlı tarihimizde büyük yeri olan Çanakkale Zaferimizi ve onun simgesi, gururu Seyit Onbaşı’yı anmak için kaldırdığı merminin ağırlığına eşit olan 215 kilo ağırlığı protez bacakla yürüyerek taşıyacağım. Dünyada yine bir ilki gerçekleştirmek için çalışmalara hızlı bir şekilde başladım. Bir protez üzerinde çeyrek ton ağırlıkla adım atıp yürümeniz, protez mühendisleri ve uzmanlar açısında imkansız görülüyor. Ben bir imkansızı daha ezip geçmek istiyorum. Bu imkansız hedefe ne pahasına olursa olsun ulaşacağım. Bu imkansız görünen rekor denemesini de gerçekleştirerek, engelli birçok insana hem motivasyon kaynağı olacak hem de büyük Türkiye’nin geldiği noktayı tüm dünyaya göstereceğim” diye konuştu.