Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcilerinin sahnelediği “Bekle Bizi Çanakkale” isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.
Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve İrfan Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği Genç İrfander Komisyonu’nun ortaklaşa düzenlediği 100. Yılında Çanakkale “Dedeciğim Ben Geldim” programında izciler ve liderleri tarafından sahnelenen tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.
Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Hasan Bayraktar’ın Çanakkale Savaşlarının 100. (1915-2015) konulu konuşmasının ardından Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcilerinden oluşan koronun türkü dinletisi ile devam etti. Gölge oyununun ardından Çanakkale Savaşlarının konu edildiği “Bekle Bizi Çanakkale” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Lise ve tıbbiyeli öğrencilerin, sınıfça Çanakkale’ye savaşmak için gitme kararları, sınıfları boşaltmaları, cephede şehit olan lise ve tıbbiyeli isimsiz kahramanların hikayeleri, Çanakkale’de cephede olmaması gereken ülkenin okumuş beyinlerinin hikayelerinin anlatıldığı “Bekle Bizi Çanakkale” oyunu seyirciler tarafından ilgi ile izlenirken büyük alkış aldı.
100. Yılında Çanakkale “Dedeciğim Ben Geldim” programı sonunda açıklama yapan Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü başkanı Recep Çiftçi, “Çanakkale Savaşları her çocuğumuza, gencimize ve tüm halkımıza sebepleri, sonuçları ile etraflıca anlatılmalıdır. Ecdadımızın hangi zorluklar içerisinde bu vatanı korudukları, ardına bir an dahi bakmadan ölüme nasıl gittikleri öğretilmeli, unutulmaması için de bu tür ilgi çekici ve farkındalık oluşturan faaliyetler gerçekleştirilmelidir. Çanakkale’nin gizli kahramanlarının anlatıldığı Ergin İzci ve liderlerimizin hazırladığı ‘Bekle Bizi Çanakkale’ isimli tiyatro oyununa büyük teveccüh gösterilmesi bizleri memnun etti. Salonu dolduran Konyalı hemşehrilerimize, birbirinden farklı bilgileri aktaran konuşmacımız Tarihçi-Yazar Hasan Bayraktar’a, Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Ergin İzcilerimize sergiledikleri performans, söyledikleri türküler, sahneledikleri gölge oyunu ve okudukları şiirler için teşekkür ediyoruz” dedi.
Çocuk ve gençlerimizi milli ve manevi bilinç düzeyi yüksek, karakterli ve her biri lider ruhlu bireyler olacak şekilde yetiştirmek amacıyla yola çıktıkları dile getiren Çiftci, "Çanakkale Milli Bilinç Kampına her yıl olduğu gibi katılmak için hazırlık yapıyoruz. Bu kapsamda dedelerimize elimiz boş gitmemek için “Her Şehide 1 Yasin, Hedef 253 bin” sloganıyla Yasin-i Şerifler okuyoruz. Herkesin Yasin okuyup bildirebileceği www.253binyasin.com sitesi üzerinden giriş yapılan Yasinler toplanıp 23 Nisan 2015/ 4 Recep 1436 gecesi Çanakkale’de dedelerimize bağışlanacaktır” diye konuştu.