Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Bülent Uğurluoğlu, Nepal’de yaşanan deprem felaketinin ardından yurt genelinde oluşturulan 20 kişilik AKUT ekibinin bölgeye gittiğini kaydederek, “İnsanlık için Nepal’deyiz” dedi.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Nepal’i vuran 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından resmi olmayan kaynaklara göre şu ana kadar 4 bin 349 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Uğurluoğlu, felaketin ardından AKUT’un hızlı bir şekilde bölgeye ulaştığını ve arama kurtarma çalışmalarına başladığını ifade etti. AKUT’un yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yaşanan felaketlere kayıtsız kalmadığını dile getiren Uğurluoğlu, “Şuan için yurt genelindeki 35 kentte bulunan AKUT ekipleri, Merkez Acil Durum Yönetimi ile anlık olarak iletişim halindeyiz. Nepal’deki ekibimiz ile de uydu telefonu ve uydu internet haberleşmemiz mevcut. Nepal ana kampta görevli arkadaşlarımız ile saat başı değerlendirme yapılıyor. AKUT olarak insanlık için bölgedeyiz. Enkaz altında çıkarılan her hayat, her can bizim için AKUT’un başarısında öte insanlığın başarısı olacaktır. Nepal’e giden ekiplerimiz diğer ülkelerin arama kurtarma ekipleri ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak enkaz altında kalan insanlara ulaşmak için yoğun bir çaba gösteriyor. Bize gelen son bilgilerde bölgede elektrik ve su kesintisi ile birlikte yiyecek sıkıntısının baş gösterdiği belirtildi. Ancak biz AKUT olarak bölgede yaşanan tüm imkansızlıklara rağmen enkaz altında kalan insanlara ulaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Uğurluoğlu, ayrıca bölgeye giden AKUT ekibinde henüz Afyonkarahisar’dan birisinin bulunmadığını, fakat ihtiyaç anında AKUT Afyonkarahisar ekibinin her an göreve hazır olduğunu da sözlerine ekledi.