Akhisar-Balıkesir karayolunda mahsur kalan 84’ü öğrenci toplam 91 kişi, kendi imkanlarıyla güçlükle geri dönerek geldikleri Akhisar ilçesinde, polis ekipleri tarafından karşılanarak Akhisar Anadolu Lisesi Yurdu’na yerleştirildi.
İzmir’e gezi düzenleyen Bursa Karacabey Anadolu Lisesi öğrencileri, geri dönüş yolunda Akhisar-Balıkesir Çanakçı mevkiinde mahsur kaldı. Geçtiğimiz Salı günü sabah 05.00’da Karacabey’den yola çıkarak İzmir’e gelen 84 öğrenci, 3 öğretmen ve 4 şoför, gezi sonrası aynı gün saat 17.00 sıralarında İzmir’den Bursa’ya doğru yola çıktı. Akhisar-Balıkesir yolu arasında yoğun tipiyle karşılaşan grup, yolunda kapanmasıyla geceyi otobüste geçirdi. Sabah yolun açılmaması üzerine kendi imkanlarıyla güçlükle geri dönen grup Akhisar Anadolu Lisesi’nde ağırlanarak, geceyi sıcak bir ortamda geçirme imkanı buldu. Yaşadıkları süreci anlatan Bursa Karacabey Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Bünyamin Demirtaş, “Biz gezi için Bursa’dan Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan sabah 05.00 gibi yola çıktık. İzmir’e bir üniversite gezisi planlamıştık. Öğrencilerimiz ile birlikte bu geziyi yaptık. O gün aynı gün içerisinde akşam 17.00 gibi yola çıktık fakat kar yağışı nedeniyle Çanakçı mevkiinde yolun kapalı olması nedeniyle bir gece otobüs içerisinde kaldık. Sabah açılır ümidiyle beklerken açılmayınca tekrar geri dönüp Akhisar’a geldik. 2 otobüs idik. 84 öğrencimiz vardı. 3 öğretmen arkadaşımızda bizimleydi. 4 tane de kaptan şoförümüz vardı. Yaklaşık 15 saat kadar yolda bekledik. Aynı yol üzerinden geri döndüğümüzde sağ olsun ekipler ilçe girişinde bizi karşıladılar. Bizi yurtlarında misafir ettiler” dedi.
Uzun süre yolun açılmasını beklediklerini ancak açılmayınca Akhisar’a güçlükle geri döndüklerini anlatan okul öğretmenlerinden Ali Güneş ise kendilerini ilçe girişinde polis ekiplerinin karşıladığını ve geceyi geçirmeleri amacıyla Akhisar Anadolu Lisesi’ne yerleştirildiklerini söyledi. Ayrıca bir gece otobüste konakladıklarını anlatan Güneş, Akhisar’a gelir gelmez öğrencilerin çorap ve giysi alışverişi yaptığını dile getirdi.
“ONLAR İÇİN FARKLI BİR YILBAŞI OLDU”
Karacabey Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Dilber de, “Yolda kaldığımız süre boyunca bizden ilgisini desteğini hiç esirgemeyen Karacebey’deki okul müdürümüz ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sürekli telefonda görüştük. Bizi burada ağırlayan Akhisar Anadolu Lisesi müdürü personeline de teşekkür ediyoruz. Böyle zamanlarda ilgi görmek çok güzel bir şey. Öğrencilerimizin hepsi çok sağlıklı. Biraz moralleri değişiyor ama sonuç olarak mutlular. Onlar için farklı bir yılbaşı oldu. Belki şuanda ilk defa ranzada yatanlar var. Bunun keyfini çıkarıyorlar. Bizim için de farklı bir sene oldu” diye konuştu.
“UZUN ZAMAN SONRA YEMEĞİMİZ, SUYUMUZ TÜKENDİ”
İzmir’e gezi düzenlediklerini ve geri dönüş yolunda mahsur kaldıklarını belirten Bursa Karacabey Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Erdem Gürsoy, dönüşte büyük bir tipiyle karşılaştıklarını söyledi. Gürsoy, o anları şöyle anlattı:
“Rampadan çıkarken yolda kaldık. Uzun zaman sonra yemeğimiz, suyumuz tükendi. Telefonlarımızın şarjı bitti. Şebeke çekmiyordu. Birbirimize ulaşamıyorduk. Allah’a şükür hiçbir zarar görmedik. Daha sonra Akhisar girişinde sağ olsun ekipler karşıladı ve bizi buraya getirdi. Görevliler yakından ilgilendi. Yemekler hazırladılar. Değişik bir olaydı. Daha önceden hiç yaşamadık. Hem tecrübe hem macera oldu. Sonuç olarak bize şuan çok iyi bakıyorlar.”
Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Erol Gürler de sıcak bir ortamda konakladıkları için mutlu olduklarını belirterek, kendilerini ağırlayan Akhisar Anadolu Lisesi personeline teşekkür etti.
MANİSA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş dün gece saatlerinde trafiğe kapanan Akhisar-Balıkesir karayolundaki çalışmaların sürdüğünü söyledi. Karayolunda az miktarda aracın kaldığını belirten Vali Bektaş, çok sayıda vatandaşın Akhisar’daki okul ve yurtlarda misafir ettiklerini belirtti. Vali Bektaş, "Araçların her biriyle ayrı ayrı uğraşıldı. Bu taraftan biz diğer taraftan da Balıkesir ekipleri aralıksız çalışıyor. Yolda kalanlara müdahale edildi. Sıkıntılı olanlara yardım edildi. Vatandaşlarımıza kumanya dağıtıldı. Bir miktar daha araba kaldı. Kar yağışı devam ediyor. TIR’lar Gelenbe’de konaklama tesislerinde toplandı. Sürücülerimize alternatif yollar önerildi. Birçok vatandaşımızda Akhisar’daki okul ve yurtlara yerleştirildi. Baş edilemeyecek bir kar değil. Sorun kardan çok kara saplanmış arabalardan kaynaklanıyor. Her araba için tek tek uğraşılması gerekildi. Araçların önündeki karlar temizlendikten sonra araçlar çekiliyor bu da biraz zaman alıyor. Az sayıda araç kaldı. Gelenbe’den sonraki tepelerin her iki yanında bir miktar daha araç kaldı. Onlar içinde tek tek çalışıyor. Şuan için çok sıkıntılı bir durum yok. TIR şoförlerimiz bu tip durumlara alışkınlar ancak özellikle otobüslerdeki vatandaşlarımız bayanlar, yaşlılar ve çocuklar için müdahalemiz oldu. Bölgedeki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.