16-18 Ocak tarihleri arasında ARAS EDAŞ’ın ana sponsorluğunu üstlendiği OFF-ROAD yarışları, yurt içinden ve çevre ülkelerden gelen 150 yarışçı ile Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlendi.
Ev sahipliğini ‘Eksi 36 Off-Road Kulübü’ nün yaptığı organizasyonun, pist aydınlatmasını ise ARAS-EDAŞ üstlendi.
Türkiye’de gece kar üzerinde yapılan ilk yarış organizasyonu özelliğini taşıyan yarışlar için ilçeye gelen çok sayıda off-road Kulübü, oteller bölgesinde oluşturulan pistte buluştu.
Burada 2 tur halinde yarışan sporcular, birbirinden zorlu etapları geçmek için kıyasıya mücadele verdi. Yarışlar için çevre illerden de gelen yarışseverler, yarışmacıların performanslarını beğeniyle izledi.
Erzurum’dan yarışlara katılan SAFARİ OFF-ROAD klübü S1 Etabının 1.si olarak Erzurum’a 1 kupa ile geri döndü.
Yarışta Erzurum’lu işadamı Tayyar BAKAÇ’ın kullandığı Suzuki Jimny marka aracıyla S1 klasmanında yüksek performans sergileyerek 1.liği elde etti.
Genel klasmanda, Şavşat Off Road kulübünden Murat Çakal, Oğuz Yılmaz birinci, İran Off Road kulübünden Asker Zeynel, Said Niken ikinci, Murgul Off Road kulübünden Cengiz Seri, Olgun Yılmaz üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ARAS EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı İhsan TELEK ve protocol üyeleri tarafından kupaları takdim edildi.
1.olan Şavşat Off-Road Klübüne LCD ekran televizyon, 2.olan İran Off-Road Klübüne cep telefonu, 3. Olan Murgul Off-Road Klübüne laptop hediye edildi.
Törene; Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kars Kültür Turizm Müdürü Hakan Doğanay, off road kulüp üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikler havai fişek gösterisiyle sona erdi.