Konya’nın Yunak İlçe Belediyesi ve Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği programda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem eğitimcilerle yemekte bir araya geldi.
Yunak İMKB Yatılı Bölge Okulunun toplantı salonunda düzenlenen programa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Yunak Kaymakamı Ahmet Altun, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Yunak İlçe Milli Eğitim müdürü A. Barbaros Topaloğlu, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Yunak İMKB Yatılı Bölge Okulunda incelemelerde bulunduktan sonra, okula ait toplantı salonunda eğitimciler ve halkla akşam yemeğinde bir araya geldi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem yaptığı konuşmasında, “Biz büyük bir aileyiz, size çocuklarını emanet eden anne, babalar huzurlu olmanızı, sağlıklı olmanızı bir sorununuzun olmamasını arzu eder, bizde bu gayret içinde olacağız her zaman size bir telefon kadar yakın olduğumu bildirmek isterim. Yunak yıllarca öğretmen açığıyla sıkıntı çekti milletvekilliği dönemimizde zorunlu hizmet bölgesine aldırdık, kısmen bir dönem iyi oldu ama sonradan bakanlıktaki yeni düzenlemelerle öğretmen açığı hat safhaya ulaştı. Buraya uğradığımızda gerçekten cevap verecek sözcük bulamıyorduk ve bu göçe de neden oluyordu. Biz inşallah bunu tersine çeviririz diye düşünüyoruz. Yunak’ın gerçekten güzel bir halkı var, benimde memleketim. Buradan çok güzel anılarla ayrılacaksınız, ama biz uzun süre kalmanızı arzu ediyoruz o bakımdan burası ilk atananlar için ilk göz ağrısı. Burada olan öğretmenlerde zaten başımızın tacı, onlar o zorlukları bu güne kadar üstlendiler ve getirip size teslim ettiler sizinle daha da güçlendik, sizinle olmaktan çok mutluyum yeni eğitim öğretim dönemimiz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Konuşma sonrasında Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Milli eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e Yunak halkı adına plaket takdim etti. Daha sonra protokol tarafından çeşitli branşlarda Türkiye bazında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.