Van’ın Muradiye ilçesindeki HES’in doğaya ve sağlığa zarar verdiği gerekçesiyle bir grup tarafından protesto edildi.
Muradiye ilçesinde bir araya gelen grup, bir süre yürüdükten sonra araçlarla ilçeyle aynı adı taşıyan şelalenin bulunduğu bölgeye kadar geldi. HDP, DBP ve DTK yetkililerinin de aralarında bulunduğu şelaleden HES santraline kadar yürüdü. Kalabalığın HES şantiyesine girmemesi için polis geniş güvelik tedbirleri aldı. Burada konuşan DTK Van Ekoloji Sözcüsü Fatih Şahin, bu projelerin hayat bulmasıyla doğa ve akan nehirlerin tahrip edileceğini söyledi.
DTK Ekoloji Birleşenleri adına konuşan Yasemin Özdemir ise Muradiye Şelalesi’nin üst ve alt kısmında yapımı tamamlanan HES’in Muradiye Şelalesi’ni yok edeceğini kaydetti.
Van Milletvekili Özdal Üçer de Türkiye’de ve Kürdistan’da birçok yerde enerji üretimi ve enerji piyasasının rekabeti adına doğanın katledildiğini öne sürerek, “Alternatif enerji üretmek mümkünken, herkesin ihtiyacı olan enerjiyi yenilenebilir bir tarzda üretebilmek mümkünken pazar piyasasına sermayedarlara malzeme olacak şekilde üretmek ve bunu halka pahalı bir şekilde sunmak gayri vicdanidir” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.