Amerikalı mühendis 39 yaşındaki Gary Conley, 2 yıl önce kız arkadaşıyla birlikte çıktığı sörf turunu Afrika’nın 32 ülkesine gezerek tamamladı. Conley’in son durağı ise Alanya oldu.
Afrika’nın 32 ülkesinde sörf yapan 39 yaşındaki Gary Conley, 2 yıl süren turunu geçtiğimiz günlerde tamamladı. Afrika turundayken internette keşfettiği Alanya Sörf Takımı’nın üyeleriyle irtibat kuran Conley, Alanya’da sörf yapmak istediğini söyledi. Bu sırada önce İsrail’e ve ardından Yunanistan’a giden Conley, Alanya Sörf Takımı’ndan gelen davet üzerine önceki gün Alanya’ya geldi. Kız arkadaşıyla birlikte motosikletle Alanya’ya gelen Conley, Alanyalı sörf tutkunlarıyla birlikte plajda sörf yaparak dalgalı denizin keyfini çıkarıyor.
Gary Conley, 2 yıl önce Kalifornia’dan seyahate çıkarak Londra üzerinden Afrika’ya geçtiklerini söyledi. Afrika’nın tüm sahillerini 2 yılda tur attıktan sonra İsrail ve Yunanistan’a geçtiğini belirten Conley, "Son olarak Türkiye’ye geldim. Buradaki dalgaları çok sevdim. Türkiye’deki dalgalar, Akdeniz sahillerinin en iyi dalgalar arasında yer alıyor. Afrika’dayken Alanya Sörf Takımı ile temasa geçtim. İnternet sitesi sayesinde burada sörf yapıldığını duydum. Alanya’da sörf yapmak istediğimi söyledim. Beni davet ettiler. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.
Sörf tahtasını Afrika’da çocuklara hediye ettiğini dile getiren Conley, "Buraya tahtasız geldim. Alanya Sörf Takımı bana ekipman desteği verdi. Afrika çok enteresan ve dünyanın en kaliteli dalgalarına sahip bir kıta. Bu nedenle Afrika’yı tercih ettim. Dünyanın iyi sörf noktaları çok kalabalıktır. Bu nedenle sörf konusunda daha bakir bir bölge olan Afrika’yı tercih ettik. Sahilde tek başınıza veya birkaç kişiyle sörf yapmak çok keyifli. Yerel insanları görmek de çok güzel bir deneyim oldu" diye konuştu.