Düzce’de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ilk olarak şehitlikte başladı.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma günü nedeniyle Düzce’de ilk tören Düzce Şehir Mezarlığının yanında bulunan şehitlikte yapıldı.
Törene Düzce Valisi Ali Fidan başta olmak üzere daire müdürleri ve şehit aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı ve günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Düzce Valisi Ali Fidan anı defterini imzaladıktan yazdığını okudu. Fidan “18 Mart 1915’te Çanakkale geçilmez dedirterek tarihe altın harflerle yazdırdığınız şanlı zaferiniz 100. yılında. Gösterdiğiniz insanüstü gayret ve azim bizim için büyük bir ilham ve onur kaynağıdır. Bu ilham ve onurla bizlere emanet ettiğiniz vatanımızı, bayrağımızı birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza denk koruyacağımızı ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkartmak için var gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha azim ve kararlılıkla ifade ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
Konuşmaların ardından şehit mozolelerine karanfil bırakıldı ve dualar edildi.