Beşiktaş Belediyesi sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında görme ve işitme engelli vatandaşları “Entelköy Efeköy’e Karşı” filminde bir araya getirdi. Film öncesi görme ve işitme engeli olan vatandaşlara refakat etmek için gelen vatandaşlara, engelli vatandaşlarla aynı duygu ve düşünceleri paylaşması için siyah bandaj dağıtıldı.
Beşiktaş Belediyesi, sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında görme ve işitme engeli olan vatandaşları Levent Kültür Merkezinde gösterime sunduğu “Entelköy Efeköy’e Karşı” filminde bir araya getirdi. Görme ve işitme engeli olan vatandaşların önündeki bir engeli daha kaldırmayı hedefleyen Beşiktaş Belediyesi, engelli vatandaşların anlayacağı şekilde betimlemelerle hazırlanan filmi gösterime sundu. Keyifli dakikalar geçiren görme ve işitme engelli vatandaşlar, keyifli dakikalar geçirdi. Engelli vatandaşlarla birlikte Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopal Küçükel’de filmi izledi.
‘Kültür sanat etkinliğini engellilerimizle birlikte aktif bir şekilde devam ettirmeyi hedefliyoruz’ diyen Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu Küçükel, “Birazdan burada izleyeceğimiz filmi bütün engellilerimizle birlikte izleyeceğiz. Film hem görme engellilerimizin hem de işitme engellilerimizin izlemesine müsait bir şekilde betimlemeler içeriyor. Burada biz kültür sanat etkinliğini engellilerimizle birlikte aktif ve düzenli hale getirmeye hedefliyoruz. Zaten ara dönümlerde bu filmler yapılıyordu ama betimlemeli filmler daha ziyade daha eski filmlerdi. Biz bundan son Beşiktaş Belediyesi olarak günümüze yakın henüz yeni vizyondan çıkmış filmleri tercih ederek periyodik aralıklarla bir dönem çocukları, bir dönem yetişkinleri hedef alan filmlerle engellilerimizle birlikte kültür sanat etkinliklerine devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Kültür sanat etkinliklerinin özgüvenleri artıracağını dile getiren Küçükel, “Engelsiz birey içinde kültür sanat etkinlikleri onların özgüvenlerinde ve bizlerinde daha da geliştirir. Aslında burada sadece görme engelliler ağırlıkta değil, işitme engelli vatandaşlarımız da var. İşitme engelliler kolay kolay anlayamıyoruz, ama görme engellileri dışarıdan da fark edebiliyoruz. İşitme engellileri ancak onlarla konuşmaya başladığımız da anlayabiliyoruz. Programda hem işitme hem de görme engellilerimiz var” diye konuştu.
Görme bozukluğu olan Ziya Özden, “Bu etkinlik ilklerden bir tanesi, sonuçta görme engellilerde diğer normal insanlar gibi hayatın bütün alanlarında olmak istiyorlar. Önemli olan engellerin kaldırılması, sonuçta bu betimleme ile bizim önümüzdeki görme engeli kalkmış oluyor ve biz böyle engelsiz bir sinema seyretmiş oluyoruz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Bütün belediyelerin Beşiktaş Belediyesi’ni örnek alması gerektiğini ifade eden görme engelli Zehra Sürücü ise, “Genç görme engeli olan vatandaşlar adına yapılacak olan bütün etkinliklerde bizlerinde onayının alınması gerektiğini söylüyorum ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.
Görme ve İşitme engeli olan vatandaşlara refakat etmek için gelen sağlıklı vatandaşların, engelli vatandaşlarla aynı duygu ve düşünceleri paylaşması için siyah bandaj dağıtıldı. Bu uygulama ile sinema salonunda bulunan bütün vatandaşlar engelli bir vatandaş gibi filmi izledi.