Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, su sayaçlarının don tehlikesine karşı bez, çuval, naylon ve talaş gibi malzemelerle sarılarak korunması gerektiğini söyledi. 
SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, vatandaşların don nedeniyle su sayaçlarının arızalanması veya patlamasından kaynaklanabilecek sorunlarla karşılaşıp mağdur olmaması için tedbir almaları gerektiğini ifade etti. Öncel, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden aldıkları bilgiye göre 17 Ocak 2012 Salı günü Samsun'da en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye ve 18 Ocak Çarşamba günü ise en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye düşeceğinin altını çizerek şunları kaydetti: 
"Abonelerin tedbir almaları, hem ekonomik hem de kullanım açısından kendi menfaatlerine olacaktır. Su sayaçlarının don tehlikesine karşı bez, çuval, naylon ve talaş gibi malzemelerle sarılması ve korunması gerekmektedir. Sarma ve koruma işlemleri yapılamıyorsa akışkanlık gece boyunca sağlanmalıdır."