Elif DEMİRCİ/İZMİR, ()- ÖĞRENCİLERİNİN Candan Erçetin'in 'Git' şarkısına klip çekerek, 'Vekil olcen de ne olcek' dediği İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı oldu. Prof. Dr. Tancan Uysal, öğrencilerinin ironi yaptığını, kendisine oy vereceklerine inandığını belirterek, "Espriye espriyle yaklaşırım ama ben onların iyi vekilleri, hocaları olarak icraatlarımla karşılık vermek istiyorum" dedi.
Öğrencilerinin şovmen Beyazıt Öztürk ve şarkıcı Candan Erçetin'in 'Git' şarkısı üzerinden yapılan atışmadan esinlenerek hazırladıkları 'Vekil olcen de ne olcek' adlı klibe rağmen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı oldu. Prof. Dr. Uysal, öğrencilerinin yaptıkları klibin 22 kanalın ana haber bülteninde yayınlandığını, internette 350 bin kez tıklandığını belirterek, "Öğrencilerim böyle güzel bir şey yaparak bana minnetlerini göstermiş oldular. 'Oy vermeyeceğiz' diyerek ironi yapsalar da onlar bana oy verirler. Twitter'dan öğrenciler mesaj gönderiyorlar, '24 saat açık kütüphane istiyoruz', 'okulların üç gün kapalı olmasını istiyoruz' diyerek esprili mesajlar da gönderiyorlar. Onlarla birlikte yemek yedik, sohbet ettik onlar bana destek olmak amacıyla ironi ile böyle bir şey yaptılar. 350 bin kişi izlemiş, Türkiye'nin dört bir yanından arıyorlar, espriye espriyle yaklaşırım ala ben onların iyi vekilleri, hocaları olarak icraatlarımla karşılık vermek istiyorum" dedi.
EĞİTİM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ
Prof. Dr. Uysal, eğitim politikalarını eleştirerek, göreve talip oldu ve şunları söyledi:
"YÖK ile bu işin olmayacağını düşünüyorum. YÖK yok olacak. Türkiye'nin geleceğine yönelik kuruluşun Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanlığı olacağını düşünüyorum. Teknik ve sosyal alanda tematik üniversiteler kurulmalı. Uluslararası eğitim ajansı kurulmalı, eğitimde çok önemli problemlerimiz var. Öğrenciler bugün aldıkları eğitimin gelecekte ne işe yarayacağını bilmiyor. Sorgulayan, araştıran gençliği kısıtlıyoruz. Sınavların isimleri değişiyor ama eğitimin içeriği değişmiyor. Üniversite kenti deyince aklımıza Anadolu Üniversitesi, Eskişehir geliyor. Emekliler kenti İzmir yerine üniversiteliler şehri İzmir olmalı. Uluslararası öğrencilere kapımızı açmalıyız ki ekonomimiz canlansın."

FOTOĞRAFLI