“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganıyla hareket eden YTÜ IEEE, “The Darrel Chong Student Activity Award’’ yarışmasında, bir gümüş, iki bronz derecesi elde etti.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) IEEE Öğrenci Kulübü, üniversitenin ve Türkiye’nin adını bilimsel etkinlikler konusunda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Bütün pozitif bilim dallarına hitap eden, bünyesinde farklı alanlardan birçok üyeyi barındıran ve teknik anlamda çalışmalar yapmayı kendine hedef edinmiş olan IEEE (Institute for Engineers and Everybody Else)’nin YTÜ temsilcileri; YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü kurulduğu 8 Mayıs 2001 tarihinden bugüne sürdürdüğü özverili çalışmalarıyla, üyelerini gerek onları iş hayatına hazırlayarak gerekse eğlenceli çalışma ortamlarıyla buluşturarak “Üniversite Sosyalliği” kavramını tanımalarını sağlıyor.
“Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganıyla hareket eden YTÜ IEEE, IEEE’nin verdiği en prestijli ödüllerden biri olan, faaliyetlerin kalitesini arttırmayı ve öğrencileri bu konuda teşvik etmeyi amaçlayan The Darrel Chong Student Activity Award’’ yarışmasında, ’’ Bir Gümüş, İki Bronz Derecesi’’ elde etti.
YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü, etkinliklerin geçmişinden itibaren değerlendirildiği bu yarışmaya ilk kez 2013 yılında ‘’RLC Günleri’’ , ‘’ İLTEK Günleri’’ ve ‘’Yıldızlı Projeler Yarışması’’ ile katılarak ‘’ Bronz Derecesi’’ elde etmişti. 2014 yılında ise yine bu üç etkinlik ile katıldığı yarışmada ’’ Bir Gümüş, İki Bronz Derecesi’’ elde ederek bünyesindeki gelişmeleri sergilemiş oldu.
YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Yıldız Teknik Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi uluslararası alanda da iyi bir şekilde temsil eden YTÜ IEEE Kulübü’nü tebrik ederek, başarılarının katlanarak devam etmesini diledi.