İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Atatürk Stadyumu, İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Öneri Fikir Projeleri’ne ilişkin açıklama yaptı.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kamuoyu ile paylaştıkları Atatürk Stadyumu ve İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Öneri Fikir Projeleri’ne yönelik katılımcılıktan uzak ve dayatmacılık olduğu yönündeki eleştirileri ret ederek, projelerinin öneri, fikir projeleri olduğunu söyledi. Demirtaş, bu projeleri kamuoyu tarafından tartışılması için açıkladıklarını belirterek "Projelerimizi sergiliyoruz, anket düzenliyoruz. Projelerimizin hiç incelenmeden toptan karşı çıkılmasını değil incelenmesini, tartışılmasını istiyoruz. İzmir ticaretini ve kentini geliştirecek olan her konuda söz söylemek, projelerini önermek de Odamızın görevidir” diye konuştu.
“PROJELERİMİZ DAYATMA DEĞİL”
Projeler tartışılırken bazı meslek odalarının itirazları olduğunu ifade eden Demirtaş, projelerinin kesinlikle dayatma şeklinde sunulan projeler olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu konuda yapılan eleştiriler doğru değil. Adı üstünde öneri fikir projesi. Amacımız bu projelerin tartışılması, üzerinde konuşulması ve kentimiz için olumlu sonuçlar alınması. Bu nedenle kamuoyuna sunduğumuz projelerimizi hem odamız zemin katında sergiliyoruz hem de www.izto.org.tr adresli sitemizde sanal olarak sergiliyoruz, üyelerimizin ve tüm İzmirlilerin görüşlerini belirtebilecekleri anketler düzenliyoruz. Bakanlarımıza, milletvekillerimize, meslek odalarımıza, spor kulüplerine projeleri gönderiyoruz. Tüm kuruluşları ve hemşehrilerimizi bu projeler üzerindeki düşüncelerini paylaşmaya çağırıyoruz.”
"KENTİMİZİN TİCARETİNİ GELİŞTİRMEK GÖREVİMİZ"
İzmir Ticaret Odası’nın kentin ve üyelerin ticaretini geliştirme konusunda Anayasa ile görevlendirilmiş bir kurum olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Bu nedenle kentimiz ticaretini geliştirecek konularda, ticaretimizin önündeki engellerin kaldırılması için çalışmak, projeler üretmek bizim görevimiz. Trafiği kilitlenen, ilerlemeyen bir kentte ticareti geliştirmemiz tabii ki söz konusu olamaz. Bu sorunun çözümü üyelerimizin işlerine, kentimiz ekonomisine çok olumlu yansıyacaktır” dedi.