Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akçadağ İlçesi Eğin Mahallesi’nde yaptığı sondaj çalışması sonucu 14 m3 / saat içmesuyu sisteme kazandırıldı. Yaklaşık 30 hanenin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan çalışma mahalle halkı tarafından sevinçle karşılandı.
Önümüzdeki günlerde şebeke hattı döşenerek evlere su verilecek. Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Eğin Mahalle Muhtarı Hakan Akbulut, Malatya’nın büyükşehir olmasının ardından hizmetlerin en kısa sürede geldiğini ifade ederek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Eğin Mahallesi’nin 15 senedir yaşanan içmesuyu sorununu sondaj vurarak çözdü. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle suya daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bundan önce kendi imkanlarımızla küçük bir su tankı aldık. Mahallemizde ikamet eden bir arkadaşımızın bahçesinde sondaj vardı. Buradaki suyu tanka doldurup kullanıyorduk. Çok zor şartlar altında yaşıyorduk. MASKİ ekiplerinin suyu bulmasıyla beraber bu sıkıntılarımız giderildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, Akçadağ Belediye Başkanımız Sayın Ali Kazgan, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Dr. Özgür Özdemir ve emeği geçen herkese mahallelim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yol, su ve cami için yapılan yatırımların sevap kapısı hiçbir zaman kapanmaz. Suyumuzu evlerimize getirenlerden Allah bir kez daha razı olsun” dedi.
Eğin Mahallesi sakinleri mahallelerinin su sorunun giderilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, su sıkıntısının büyük bir problem olduğunu ve gelen hizmetle beraber rahata kavuştuklarını ifade ettiler.