ZONGULDAK (AA) - Kilimli ilçesinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında, bisiklet ödülünü kazanamayan öğrencilerin yaşadığı üzüntüden etkilenen İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, okulun tüm öğrencilerine bisiklet hediye etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin, Madenciler İlkokulu öğrencileri arasında düzenlediği "Kömürün Elmas Hali" adlı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler, bisikletle ödüllendirildi.

Yarışmada ödül kazanamayan öğrencilerin ağlaması haber olunca durumu öğrenen Fatih Belediyesi Başkanı Demir, çocukları yaz tatili öncesi mutlu etmek için çalışma başlattı.

Okulun 85 öğrencisi için alınan bisikletliler, Kilimli'de çocuklara dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, yaptığı konuşmada, Fatih Belediyesi yetkililerinin duyarlılığının öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi.

Bisikletlerin yaz tatili öncesi verilmesinin çocuklara karne hediyesi olduğunu dile getiren Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı Demir'e teşekkür etti.

Okul Müdürü Sefer Akkuş da eğitimcilerin en önemli görevinin öğrencilerin mutlu ve huzurlu bir ortamda yetişmelerini sağlamak olduğunu vurgulayarak "Yarışmada dereceye giremeyen öğrencilerimizin bazıları ödül kazanamadıkları için gözyaşı dökmesi, duruma en az bizim kadar üzülen Belediye Başkanı Demir'i de etkilemiştir. Başkan Demir, öğrencilerin yüzünü hediyesiyle güldürdü" diye konuştu.

- İlk defa bisikleti oldu

Yarışmada ödül kazanamadığı için gözyaşı döken öğrencilerden 8 yaşındaki Miraç Hamza Yılmaz ise yarışmaya maden işçileriyle ilgili resmiyle katıldığını ancak dereceye giremediğini belirtti.

Öğrencilere ödül olarak bisiklet verildiğini görünce çok üzüldüğünü anlatan Yılmaz, "Bugün bize de bisiklet verildi. Bunun için çok sevinçliyim. İlk defa bisikletim oldu" dedi.