Antalya’nın İbradı ilçesinde konut sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, problemin çözümü için Toplu Konut İdaresi ile işbirliği yaparak toplu konut yapılabilmesi için ön çalışmaların başlatıldığını belirtti.
Projenin vatandaşların talepleri doğrultusunda şekilleneceğini söyleyen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “Gelişen ve değişen ilçemizde mevcut konutlarımız yetersiz.Hem bu sorunun çözümü hem de dar gelirli hemşehrilerimizin de konut sahibi olabilmesi için TOKİ ile işbirliği içinde ilçemizde toplu konut uygulaması yapmak üzere çalışmaları başladık. İlk etapta vatandaşlarımızla bir anket çalışması yaparak projenin nasıl şekilleneceğini belirleyeceğiz. İsteklere göre şekillenecek olan proje belediyemizin ya da hazinenin tahsis edeceği bir alanda hayata geçirilecek” dedi
TOKİ’nin toplu konut projelerinin, ev sahibi olamamış dar ve orta gelirli vatandaşlar için çağdaş bir çıkış yolu olduğunu belirten İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, anket çalışmalarını kısa sürede sonuçlandırmak istediklerini dile getirdi. Başkan Küçükkuru, “Talep belirlenmesine yönelik resmi anket formları, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğünde dağıtılmaya başlandı. Konut edinmek isteyen vatandaşlarımız Yazı İşleri Müdürlüğü’nden temin edecekleri anket formlarını doldurarak talepte bulunabilir. Anket çalışmasından sonra resmi makamların vereceği karara göre ilçemizde toplu konut projesi hayata geçirilebilecek” diye konuştu.
TALEPTE BULUNMAK İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI
Anket formunda, konut talebinde bulunulabilmesi için belirtilen koşullar ve tahmini konut fiyatları şöyle açıklandı:
“Kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının tapuya kayıtlı konutu olmayanlar başvurabilecektir.Tapuya kayıtlı konutlardan, kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olanlar, konutu olmayanlar kapsamında kabul edilecektir. Başvuru sahibinin 25 yaş ve üzerinde yer alması, hane halkı aylık net gelirinin 2 bin 600 lira veya altında olması, konut uygulamasının yapılacağı yerleşim birimlerinde en az 1 yıl ikamet ediyor olması veya uygulama yapılan il/ilçe nüfusuna kayıtlı olma şartları aranmaktadır. Başvuru sırasında konut alıcılarından bu şartları sağladığına dair ilgili belgeler istenecektir. Alt gelir grubu için uygulanacak 2 oda ve 1 salon 80-85 metrekare konutların tahmini satış bedeli 80-95 bin lira olarak belirlenmiştir. Bu konutların bedelinin 6 bin lirası başvuru sırasında peşin, kalanı ise konut tesliminden itibaren 180 ay vadeli olarak ödenecektir. Sosyal konut grubu için uygulanacak 3 oda ve 1 salon 100-115 metrekare konutların tahmini satış bedeli 1105-124bin lira, 115-130 metrekare konutların tahmini satış bedeli ise 125-140 bin lira olarak belirlenmiştir. Bu konutların bedelinin yüzde 15’i peşin, kalanı ise 120 ayda taksitler halinde ödenenecektir.”