Bilkent Senfoni Orkestrası, Gaziantep Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nin “eğitim projelerine katkı sağlamak amacıyla” Şehitkamil Kültür Merkezi’nde 6 Nisan akşamı konser verecek.
Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Konukoğlu, Gaziantep’te eğitime katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında kurdukları derneğin, Gazianteplilerin de desteği ile başarılı projelere imza attığını söyledi.
Özellikle eğitim odaklı çalışmalar yaptıklarını ve Gaziantep’e mimari projesi ile de “empati sağlayan” 24 derslikli bir ilkokul kazandırdıklarını belirten Konukoğlu, “Eğitim adına ne yapılırsa yapılsın, az yapılmıştır. Bu anlayışla eğitime katkımızı artırmak amacıyla Bilkent Senfoni Orkestrası’nın konserini organize ediyoruz” dedi.
Konukoğlu, Garanti Bankası’nın ana sponsorluğu, Audi Acarsan’ın platin sponsorluğunda Gaziantep’e gelecek olan Bilkent Senfoni Orkestrası’nın 6 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’de Şehitkamil Kültür Merkezi’nde klasik müzikseverler ile buluşacağını kaydetti.
BİLKENT SENFONİ ORKESTRASI
Bilkent Üniversitesi’nin özgün bir sanat ve eğitim projesi olarak 1993 yılında kuruldu. Türkiye ve 12 ülkeden seçkin sanatçının oluşturduğu orkestra, ülkemizin ilk "özel, akademik ve uluslararası” sanat topluluğu olarak biliniyor.
Ankara, Erzurum ve Erbil’deki Bilkent Konser Salonları’nda gerçekleştirilen “Bilkent Sezon Konserleri” ile sanat yaşamına geniş boyutlu etkinlikler getirerek nitelikli müzik beğenisini yaygınlaştırmak, orkestranın temel misyonu olarak kabul ediliyor.
Sanat dünyasına her yıl 50’yi aşkın etkinlikle katılan orkestra, 22 yıldır aralıksız süren sezonlarında, değerli sanatçılarla verdiği konserlerle, radyo-televizyon yayınlarıyla seçkinleşti. Orkestranın kendi markası BMP dışında EMI, Alpha, CPO ve Naxos gibi uluslararası etiketlerle dünya çapında dinleyicilerin beğenisine sunulan 50’yi aşkın CD’si bulunuyor.
Orkestra İtalya, İsviçre, Almanya, Portekiz, Belçika ve Japonya’da festivallere katıldı.
Kuruluşundan beri çeşitli kurumlarla ve özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı geniş işbirliğiyle, sanatın toplumsal yaşamda işlevsel kılınmasını ilke edinen Orkestra, “Evrensel Kardeşlik ve Dünya Barışına Katkı”, “Yerelden Evrensele Kültürel Tanıtım” ödüllerinin sahibidir. Bilkent Senfoni, 2009 yılında “UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi” ilan edildi.