Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nde belediye araç filosu için satın alınan 76 yeni aracın tanıtımı yapıldı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un katılımıyla yapılan açıklamada belediyede kiralık araç döneminin artık sona erdiğini, belediyenin bundan sonra satın aldığı kendi araçlarıyla çalışacağını kaydetti. Başkan Kazım Kurt, alınan araçları göstererek, “Gördükleriniz belediyemizin kendi malı olan, bu yıl gerçekleştirdiğimiz satın alma sonucu tescilleri belediyemiz adına yapılmış resmi araçlardır. Bu araçlarla işlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.
Belediye çalışanlarına seslenen Başkan Kurt, “Siz de kendi araçlarımızı kullanarak işi daha da büyüteceksiniz, sizden isteğimiz bu araçlara sahip çıkın, onları koruyun. Bunları alış sebebimiz daha çok iş üretmektir” diye konuştu.
Tüm araçların sıfır kilometrede olduğunu dile getiren Kurt, şöyle konuştu:
“Belediye olarak şu konuda iddialı olmalıyız; geçen yıl kiralık araçlarla yaptığımız işin daha fazlasını bu yıl yapalım, bu araçların belediyeye maliyetini biraz daha azaltalım. 2 hedefimiz var savurganlığı engellemek ve daha çok iş üretebilmek bunun yolu samimi, çalışkan, işçi ve memurlardan geçiyor, ben size güveniyorum. Yönetim olarak çalışanlarımızın hak ve hukukunun korunması ve kollanmasını kendimize birinci ilke edindik, bu çerçevede önce insan, önce iş güvenliği ve sağlığı sonra da üretim diyoruz.”
Emeğin en yüce değer olduğuna vurgu yapan Başkan Kurt, "Emek en yüce değerdir ama üreten emek daha yücedir. İş güvenliğiniz can ve mal güvenliğiniz bize emanet. Sendikalarımız ile birlikte, alın terinizin karşılığını günü gününe aldığınız bir düzen kurmak istiyoruz. Siz üretimi arttırdıkça, bunun size geri dönüşü olacaktır. Emeğinizin karşılığını her koşulda alacaksınız, siz de bize destek olun bunu hep birlikte büyütelim. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza ve beladan saklasın. Uzun ve başarılı bir dönem istiyorum, başarılarınız için şimdiden hepinizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.