Iğdır Belediyesi, kente merkezinde yapılan yeraltı elektrik akım hattı çalışmaları nedeniyle tahrip olan refüjlerde düzenleme ve temizleme çalışması başlattı.
Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin Iğdır merkeze bağlı Yaycı köyü ile Asri Mezarlığı arasındaki mesafede yaptığı yeraltı çalışmalarının ardından refüjlerde meydana gelen dağınık ve düzensiz görüntüleri ortada kaldırmak için Iğdır Belediye Fen İşleri Birimi ile Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ve karayolları çalışanları ortaklaşa kaldırım düzenleme ve temizleme çalışması başlattı.
Konu ile ilgili bilgi veren Eş Başkan Yardımcısı Abdullah Yücebaş, kaldırımlarda meydana gelen görüntü kirliliğinin ortadan kalkması için diğer kurumlarla ortak çalıştıklarını belirtti. Yücebaş, “Bildiğiniz gibi Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Iğdır merkezde yeraltı çalışmaları başlatmıştı. Bu çalışmalardan dolayı merkezdeki bazı refüjlerde dağınık ve düzensiz görüntüler meydana geldi. Bizlerde Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ve karayolları çalışanları ile birlikte kaldırımlarda meydana gelen bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için Yaycı köyünden ve Asri Mezarlığa kadar olan mesafede orta kaldırımlarda düzenleme ve temizleme çalışması başlattık” dedi.
Yer altı çalışmaları hakkında bilgi veren Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Iğdır İl Koordinatörü Özgün Ersoyoğlu da, kurum çalışmalarında belediyenin gereken desteği kendilerine verdiğini belirterek, “Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışanları olarak ilimizde belli kısımlarda 2014 yılında planladığımız çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalar içerisinde 478 adet aydınlatma direği, 16 kilometre yeraltı aydınlatma, 12 kilometre alçak, 7 kilometre yüksek gerilim şebekesi yapıldı. 2 adet dağıtım merkezi oluşturduk. Yaz ve kış aylarında enerji farkından dolayı trafo binası kurduk. Bizler şehir merkezinde yaptığımız bu çalışmalardan dolayı belediyemizden gelen manevi destekten memnunuz, kendilerine yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.