Orduzu Okullar Arası Yaz Futbol Turnuvası başladı. Turnuvanın ilk maçı Orduzuspor Kulüp Başkanı İsmet Biratlı ve yıllarını Malatya futboluna veren Ahmet Çatar’ın vuruşu ile başladı.
Turnuvanın açış konuşmasını yapan Orduzu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Murat Nalçacı, “Orduzu Derneği olarak bu tür faaliyetlerimize devam edeceğiz. Önümüzdeki aylarda voleybol, masa tenisi, satranç, atletizm gibi branşlarda etkinlikler düzenleyeceğiz. Gençlik çağı sigara, içki, uyuşturucu ve yanlış arkadaşlıklar edinme gibi merak ve eğilimlerin var olduğu bir dönemdedir. Eğitim, bu merak ve eğilimlerin tehlikeli boyutlara dönüşmeden tatmin edilmesi ve atlatılmasının tek yoludur. Bu amacı gerçekleştirebilmek için çeşitli araçlar kullanır. Spor ise bu araçlar içerisinde gençlere ulaşabilmenin en kolay ve belki de en etkili olanıdır. Çünkü sportif çalışmalar, gençlere, enerjilerini, onların sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sunar. Kurallara uymayı, birlik, dayanışma, işbirliği ve paylaşma ilkelerini yerleştirerek bireyin topluma uyumunu sağlar. Bu yolla gençler bir yandan başarı için sabır, özveri ve disiplin içinde çalışmanın gerekliliğini, diğer yandan yenilgiyi kabullenmeyi ve kendinden daha iyi olanı takdir edebilmeyi öğrenir. Eşit şartlar içinde aynı kurallarla kendini tanıma ve tanıtma deneyimi yaşar” şeklinde konuştu.
Oldukça çekişmeli geçen ilk tur müsabakalarında sporcuların ve izleyenlerin heyecanı renkli görüntülere sahne oldu. Müsabakaların ilk gününde Ali Fevzi Ağan Okulu, Vaizpınarı Okulu, Ata Okulu, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Okulu, Nadire Dernek Okulu takımlarının bir üst tura çıktığı, ikinci tur müsabakaların ise önümüzdeki günlerde oynanacağı belirtildi.