YARALAR SARILIYOR
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, dün akşam üç saat süren sağanak yağmurun ardından oluşan yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. Sağanak yağmurda belediyeye 347 ihbar geldiği, ekiplerin mahsur kalan 8 kişiyi kurtardığı kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 31 iş makinası, kepçe, traktör ve dozerden oluşan 52 araç, 14 motorlu pompa ve 264 personelle kentte görev yaptığı; Bodrum Belediyesi'nin de 250 personel ve 20 iş makinesiyle çalışmalara destek verdiği kaydedildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tesisler Daire Başkanlığı'na ait 4 arıtma tesisi ile 9 terfi merkezinin felaketten zarar gördüğü ifade edildi. Arıtma ve terfi merkezlerindeki 30 jeneratörden 20'si arızalandığı kaydedildi. Güvercinlik İçme Suyu Arıtma Tesisi yakınlarına düşen yıldırım nedeniyle tesisin otomasyon sistemi çöktüğü belirtildi. Bodrum Yarımadası'na içme suyu sağlayan Güvercinlik İçme Suyu Arıtma Tesisinde yer alan ve yıldırımdan zarar gören 1000 KW'lık jeneratörün yenileneceği öğrenildi.
MÜLKİ AMİRLER KRİZ MASASINDA
Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; Bodrum Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz masasında çalışmaları takip ediyor. Kentin mülki amirleri yaşanan felaketle ilgili açıklama da yaptı.
BODRUM BAYRAMA HAZIR HALE GETİRİLECEK
Saat dokuzdan sonra da yollarda ve binaların alt katlarında su baskını meydana geldiğini kaydeden Muğla Valisi Amir Çiçek, "Bütün ekiplerimiz organize olarak önce can sonra mal ve şehir için ne gerekiyorsa arama kurtarma çalışmalarını yürüttü. Takviye ekipler gönderildi. Yağıştan kaynaklanan taşkınlar vardı. Elektrik iletişim hatlarımızda, kanalizasyon hatlarımızda, vatandaşlarımızın evlerinde ve işyerlerinde hasarlar meydana geldi. Elektrik kesintileri yaşandı. Halen ekiplerimiz çalışmaya devam ediyor. Bodrum, şu an itibariyle sıkıntılı anı atlatmış durumda. Genel afet girebilecek olağanüstü bir durum yok. Her şeyden önce can kaybımız yok. Bir vatandaşımızın sel sırasında evini temizlerken yaralandığını biliyoruz. Onunda hastanede tedavisi yapıldı. Diğer yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Hasar tespiti için ön tespitler yapıyoruz. Bodrum'un en kısa zamanda bayrama en iyi şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Ekiplerimizin gece gündüz çalışması devam edecek. Takibini de yapıyoruz. 200'e yakın binadan bahsedildi. Zemin katlarında ve bodrumlarında su toplanması var. Ekipler gelen ihbarları değerlendirip müdahale ediliyor. Araçlarda hasarlar var. Şu an 33 araç olduğunu biliyoruz. Bu sayı artabilir. Tüm ekiplerimiz Bodrum'u en kısa sürede bayrama hazırlayacak" dedi.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Rakamlarla da gerekli açıklamayı yapacağız. En önemli şey can kaybının olmamasıdır. Malla ilgili sıkıntılarımız var. Yağış tespit edilen tüm ortalamaların üzerinde. En yağışlı mevsimde kayıt edilen verilerin bile üzerinde. Bütün dünyada olduğu gibi, burada da bu şiddetli bir yağmurda olabilecek şeylerin en azı olmuş diye düşünüyorum. Çok daha kötü şeyler olabilirdi. Bodrum Belediyesi ve Muğla Belediyesi'nin ekipleri koordineli olarak beraberce çalışmalar yürütülüyor. Temizlik çalışmaları devam edecek. Önemli kısımlara müdahale ettik. Araçların kaldırılması da polislerin tutanak tutması gerekiyor. Daha sonrasında araçlar da çekilecek. Büyük cüruhu aldıktan sonra ekiplerimiz çamuru temizliyor. Mali boyutla ilgili tespit yok. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Arıtma ve su arıtma tesisleri ile elektrik sorunumuz var. Bütün ekiplerimiz geceden bu yana çalışıyor. En kısa sürede normal yaşama dönülmesi için çalışmalarımız devam edecek" dedi.
CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da büyükşehirle koordineli yürütülen çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti.
Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), ()

FOTOĞRAF