Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde ilki düzenlenen Demre Yörük Göçü ve Yörük Şenliği'nde, deve ve eşeklerin üzerinde yörük göçü canlandırıldı, yöresel kıyafetler ve halk oyunları sergilendi.
Yeni kurulan Demre Yörükler Derneği'nin öncülüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Belediyesi, Antalya Yörükler Derneği'nin katkılarıyla 'Demre 1'inci Yörük Göçü ve Yörük Şenliği' düzenlendi. Etkinliğe Demre Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Topçu, Finike Belediye Başkanı Ak Partili Kaan Osman Sarıoğlu, Ak Parti milletvekili adayı Mustafa Köse, CHP milletvekili adayı Nusret Bayar, Toroslar Yörük- Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Demre Yörükler Derneği Başkanı Mustafa Siviş, yörük dernekleri temsilcileri ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.
RÖMORKTA KATMER AÇTILAR
Demre Polis Merkezi önünden başlayan temsili yörük göçünde Kumluca Belediyesi mehteran takımı, arkada yörük kızları, protokol üyeleri, ardında da değişik yörük boylarının ve yörük derneklerinin temsilcileriyle vatandaşlar yer aldı. Yaklaşık 3 kilometre süren temsili yörük göçü gerçeğini aratmadı. Her yörük boyu ve derneği kendi yaşamlarını yansıtan değişik görüntüler sergiledi. Bazıları traktör römorku üzerinde katmer açtı, bazıları taş dibekte dövme dövdü, bazıları da un öğüttü. Develer, eşekler, eşek arabaları ve köpeklerin geçişi renkleri görüntülere sahne oldu. Yörüklere has halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlik izleyenleri coşturdu.
Kortej, Cumhuriyet Alanı'na geldiğinde gelin indirme geleneği canlandırıldı. Mehter takımının konser verdiği etkinlikte, kıl çadırlarda da yöresel enstrümanlar çalındı. Antalya Yörükler Derneği folklor ekibinin halk oyunları gösterisi sunduğu etkinlikte, yerel sanatçılar konser verdi.

FOTOĞRAFLI