Bingöl’ün Yedisu ilçesinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaşırken, Yedisu’ya bağlı 13 köyün tamamı ile Yedisu-Bingöl, Yedisu-Erzurum ve Yedisu Erzincan karayolları ulaşıma kapandığı için halk ilçede mahsur kaldı.
Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden yağış Bingöl’ün Yedisu ilçesini kar esaretinde bıraktı. Etkili olan kar yağışı ile birlikte sabah saatlerinde ilçe merkezinde kar kalınlığı 60 santimetre olarak ölçülürken, yüksek kesimlerde ise yer yer 1.5 metreye ulaştığının tahmin edildiği belirtildi. Kar yağışı ile birlikte ilçenin dünya ile bağlantısı da kesildi. Etkili olan kar yağışı elektriklerin kesilmesine neden oldu, ilçede dün akşamdan itibaren elektrikler kesik olduğu için telefonların çalışmadığı ve ilçeye içme suyu verilemediği belirtildi. Adeta dünya ile bağlantısı kesilen Yedisu ilçesinde hayat durma noktasına geldi. Kar yağışı ile birlikte Yedisu-Bingöl, Yedisu-Erzurum ve Yedisu-Erzincan karayolları ile ilçeye bağlı 13 köy yolunun tamamının da ulaşıma kapandığı açıklandı. Yedisu Belediye Başkanlığı’na ait iş makineleri ilçe merkezinde cadde ve sokaklarda yol açma çalışmaları sürdürülürken, vatandaşlar da kendi imkanları ile iş yeri ve evlerinin önünü temizliyor.
"ELEKTRİK VE SUSUZ KALDIK"
İlçede yaşayan vatandaşlar kar yağışı ile birlikte büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bülent Uçar isimli bir vatandaş, akşamdan itibaren etkili olan yağış ile birlikte kar kalınlığının 60 santimetrenin üzerine çıktığı söyledi. Kar ile birlikte elektrik ve susuz kaldıklarını ifade eden Uçar, "Akşamdan beri yağan kar 60 santimetreyi geçti, bütün yollarımız kapalı, elektrik yok, suyumuz akmıyor" dedi.