Konya’nın Derbent İlçe Kaymakamı Arif Oltulu, İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya’da bazı kamu kurumlarına ziyaretlerde bulundu.
Oltulu ve Acar’ın ilk ziyaret durağı DSİ 4. Bölge Müdürlüğü oldu. DSİ 4.Bölge Müdürü Mustafa Uzun’u makamında ziyaret eden Oltulu ve Acar, ilçede hayata geçirilecek DSİ yatırımlarını görüşerek istişarelerde bulundu. Ziyarette, Derbent’te yapılacak olan dere ıslah çalışmaları, taşkın önlemesi ve 5 gölet çalışması ile ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent’e yapılacak göletlerin önemine dikkat çekti. Göletlerin tarımın gelişmesinde ve sulamada çok önemli olduğunu vurgulayan Acar, bu konu üzerinde ısrarla durduklarını ve DSİ’nin de bu husustaki çalışmalarda kendilerine gerekli desteği verdiğini belirterek, Bölge Müdürü Uzun ve beraberindeki ekibine teşekkür etti.
Kaymakam Arif Oltulu ve Başkan Acar, daha sonra İller Bankası Bölge Müdürü Kemal Kaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, ilçe merkezine kurulacak sanayi sitesi için Derbent Belediyesi tarafından kullanılması planlanan kredi görüşmesi ile birlikte 4 milyon liralık hibe elektrik enerjisi üretiminin de masaya yatırıldığı belirtildi.