Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Kayahan Ortaokulu öğrencisi 16 yaşındaki Serkan Aslan, Temel Eğitimden Orta Öğretimi Geçiş (TEOG) sınavınd? 120 sorunun tümüne doğru cevap vererek büyük başarı elde etti.
Kulp ilçesi Kayahan Ortaokulunda okuyan 8’inci sınıf öğrencisi Serkan Aslan, 120 sorunun hepsine doğru cevap vererek ilçede bir ilke imza attı.
Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, özelikle Kulp ilçesi Köylerinde okuyan böyle başarılı öğrencilerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Ortak Merkezi sınavda 120 soruda 120 yapan öğrencimiz Serkan Aslan, tarihi bir başarıya imza atmıştır. Başarılı olmak için her gün daha çok çalışmak zorundayız. Yoksa başarılı kalınmayacağının bilinciyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 2. Ortak Sınavda da başarımızın yükseleceğine dair olan inancımız her geçen gün artmaktadır, bize bu gururu ve h?y?canı yaşatan öğrencimiz Serkan Aslan’a, okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve ailesine teşekkür ediyorum" dedi.
Ailesinin 7 çocuğundan ortanca olduğunu anlatan başarılı öğrenci Serkan Aslan, "Ailemin maddi durumu iyi değil, fakir bir ailenin çocuğuyum. Babam köy işleriyle uğraşmakta ve çiftçidir. Annem ise ?v hanımı. Önc?likl? k?ndim? bir hedef koydum. En büyük desteği öğretmenlerimden aldım, öğretmenlerim bana çok yardımcı oldular. Her şeyden önemlisi derslerime çok çalıştım. Bu şekilde başarıyı elde ettim" diye konuştu.