Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği, yöresel ehramdan yapılan ürünlerle Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen AİTF 2015-14. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda boy gösterdi.
Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfez Garayev tarafından açılışı yapılan ve Bakü EXPO Merkezi’nde düzenlenen 14. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Türkiye standı büyük ilgi görürken, Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği’nin yöresel ehramdan üretilen giyim ve hediyelik eşya malzemeleri ziyaretçilerden tam not aldı. Fuarı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de gezdi.
Dernek Başkanı Hülya Saltuklu, fuara gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, konukların ehramdan üretilen ürünlere hayran kaldıklarını belirtti. Fuarda Türkiye’yi ve Erzurum’u en iyi şekilde tanıttıklarının altını çizen Saltuklu, “Güzel ülkemizin farklı illerinden gelen katılımcılarla birlikte biz de Erzurum’umuzun değerlerini en iyi şekilde tanıttık. Yöresel ehramdan, termal, kış ve sağlık turizmine kadar ilimizin önemli değerleri Azerbaycan’da görücüye çıktı. Fuar oldukça verimli geçti ve katılım yoğundu. Biz de ülkemizi ve Erzurum’u en iyi şekilde temsil ettiğimiz için mutlu olduk.” dedi.
Türkiye Bakü Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin organizasyonunda fuara, Türkiye’den Erzurum’la birlikte Antalya, İstanbul, Adıyaman, Kemer, Bodrum, Mardin, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı, Bursa, Alanya gibi turizm yöreleri fuarda yerini aldı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen fuara 42 ülkeden 371 kurum ve şirket katıldı.