Bursa'nın İnegöl ilçesinde kovanı kontrol etmek istediği sırada arıların saldırısına uğrayan yaşlı adam hayatını kaybederken, köpeği ise telef oldu.

KAPAĞI AÇAR AÇMAZ SALDIRIYA UĞRADI

Edinilen bilgiye göre, Kulaca'da ikamet eden 78 yaşındaki Halil Cebe, evinin bahçesinde bulunan arıları kontrol etmek için kovanın kapağını açtı. Kapağın açılmasıyla birlikte arılar yaşlı adama ve yanında bulunan köpeğe saldırdı.

FENALAŞMADAN AİLESİNİ ARADI

Yürüme engelli olduğu için üç tekerlekli motosikletinden kalkıp kaçamayan ve çok sayıda arının sokması üzerine fenalaşan başlayan yaşlı adam, telefonla ailesini arayıp durumu bildirdi.

YAŞLI ADAM HASTANEYE KALDIRILDI

Eve gelen aile fertleri yaşlı adamı yerde yatar vaziyette, elleri, yüzü ve vücudunun çeşitli yerleri şişmiş ve kızarmış halde buldu. Hemen sağlık ekibine haber verilirken, yürüme engelli olan yaşlı adam gelen 112 ekibinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HAYATA BİR GÜN TUTUNABİLDİ

Hemen ameliyata alınan yaşlı adamın ense kısmından ve vücudunun çeşitli yerlerinden 30'un üzerinde arı iğnesi çıkarıldı. Yoğun bakıma alınan yaşlı adam hayata ancak 24 saat tutunabildi. Sahibi ile birlikte arıların saldırısına uğrayan köpekse telef oldu.

"ENSESİNDEN 25'İN ÜZERİNDE ARI İĞNESİ ÇIKTI"

Ölen Halil Cebe'nin damadı Hüseyin Çakır, "Kovanları kontrol etmek istemiş. Arılar saldırıp her yerini sokmuş. Doktorlar ensesinden 25'in üzerinde arı iğnesi çıkarttı, ancak kurtarılamadı" dedi.