ÇORUM (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Sporda Şiddete Hayır Projesi" kapsamında Çorum'da ilkokul öğrencileri, Çorum Belediyespor-İstanbulspor maçı öncesi taraftarlara broşür ve şapka dağıttı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve Çorum Belediyespor Kulübü işbirliğinde ilkokul öğrencileri, Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta oynanan Çorum Belediyespor-İstanbulspor karşılaşması öncesi Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı önüne geldi.

Burada taraftarlara projeyle ilgili bilgilendirici broşür ve şapka dağıtan ve taraftarları maçlarda küfür etmemeye ve şiddet olaylarından uzak durmaya davet eden öğrenciler, iki takım futbolcularıyla "Sporda Şiddete Hayır" yazılı pankartla seremoniye çıktı. Takım kaptanlarına da broşür ve çiçek veren öğrenciler, tribündeki taraftarlardan büyük alkış aldı.

- Uygulama sezon sonuna kadar sürecek 

Okul müdürü Haydar Deveci, AA muhabirine, proje kapsamında iki bin broşür ve şapka dağıttıklarını belirterek, uygulamanın sezon sonuna kadar Çorum Belediyespor'un iç saha maçlarında devam edeceğini söyledi.

"Çocuklarımızla sporda şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturalım istedik" diyen Deveci, "Proje kapsamında daha önce okulumuzda bir panel düzenlemiştik. Bugün de maça gelerek taraftarları bilgilendirdik. Bir nebze de olsa şiddete karşı tepki uyandırabilirsek ne mutlu bizlere. Öğrencilerimizin de gelecekte birer sporcu ya da taraftar olacağını düşünürsek bu projenin ne kadar önemli olduğu anlaşılır" ifadesini kullandı. 

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki 100'e yakın mahkumun da kendilerine ayrılan tribünden izlediği Çorum Belediyespor-İstanbulspor karşılaşması, konuk ekibin 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.