Bilecik İl Müftülüğü tarafından, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle hanımlara özel bir etkinlik düzenlendi.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Eskişehir İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım Altuner, Kur’an kursu hocaları, öğreticileri ve müftülük çalışanları katıldı. Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, “Sizlerin varlığı, sizlerin bu birlikteliği bu salonu bu şekilde tıklım tıklım doldurmanız nereye vardığımızı ve nereye varabileceğimizi işaret eden en güzel örnektir” dedi.
İl Müftüsü Necati Akkuş’un konuşmasının ardından Bala Hatun Kur’an Kursu öğreticisi ve hocası Selma Ünal tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından Kuran Kursu öğreticilerinden ilahiler söylendi.
“KADIN OLARAK ALLAH’A YARAŞIR BİR ŞEKİLDE AMELLER İŞLEDİĞİMİZ GÜNLER OLSUN”
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından “Peygamber Efendimizin Aile Hayatını ve Kadın” konulu konferans veren Eskişehir İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım Altuner, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” anlamına değinerek, “Her günümüz bayram gibi olsun. Her günümüz hayırlı ve uğurlu olsun. Her günümüz şenlik olsun inşallah. Kadın olarak Allah’a yaraşır bir şekilde ameller işlediğimiz günler olsun. Ben ikinci kez buraya geliyorum. Bir de geçen sene 15 Nisan tarihinde gelmiştim. Şimdi yine bir aradayız. Bu hoca kadınlar gününü kutlamaya gelmemiş, bu hoca oturmaya ve dua etmeye gelmiş sanıyorsunuz belki de. Vakit Cuma vaktidir, vakit Cuma günüdür. Cuma da öyle bir saat vardır ki, edilen dualar reddedilmez diyerek Cuma gününü bize duayla geçirmeyi Peygamber Efendimiz sağlamıştır. Çünkü Cuma da 24 saat vardır. Eğer bize sadece 1 veya 2 saat verseydi biz sadece o süre zarfı içerisinde dua edecektik. O yüzden her an tedbirli olmamız lazım. Eskiden analarımız ve ninelerimiz bizim memleketimizde çamaşır yıkamazdı. Cuma günü ağır işlere girişmez, o gün özellikle kalabalık misafirler edinmezlerdi. Vakit Cuma vaktidir. Hem dua edebiliriz, hem de dilimizle salavat getirebiliriz. Bizim konferanslarımızın usulü, dualar edilerek ve duayı devamlı kalbimizden geçirmek. Gazı, benzini, faturası yok. Onun için çok kolay. Bizim konferanslarımızın diğer bir usulü ise buradan çıkan hanımlarımız eve giderken mutlaka bir şey götürmelidir. Beni daha önce dinleyenler bilir. Çiçek veya başka bir şey değil. Buradan çıkarken buradan öğrendiklerimizi eve götürmemiz gerekiyor” dedi.