Erzurum GHSİM’nin ev sahipliğinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” sunumu yapıldı. Genç nesillere spor kültürü aşılanırken, minik öğrenciler keyifli anlar yaşadı. TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, “EYOF 2019’a kadar 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Erzurumlu minik öğrencilere eğlenceli olimpiyat tanıtımı yapıldı. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle yürütülen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde proöe tanıtım toplantısı düzenlendi. TMOK Spor Kültürü Olimpik Eğitim Projesi Sunucusu Sibel Yazgantel tarafından ilköğretim 3-4 ve 5. Sınıf öğrencilerine keyifli ve eğlenceli bir spor olimpiyat sunumu yapıldı.
EYOF 2019’A KADAR 100 BİN ÖĞRENCİ
Forum AVM’de bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğlenceli ve keyifli sunumun açılışında bir konuşma yapan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, bugüne kadar Türkiye’de 1 milyon çocuğa ulaştıklarını ve Erzurum’da da EYOF 2019’a kadar 100 bin öğrenciye ulaşıp, olimpik ruh ve kültürünü aşılamaya çalışmayı planladıklarını söyledi. Porsun, "2006 yılından beri Türkiye’de 30 İl ve 20 ilçede gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından en iyi projelerden biri olarak seçilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projemizle 1 milyon öğrenciye ulaştık. Erzurum’da ilk kez gerçekleştireceğimiz projemizle, 2019 Erzurum Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne (EYOF) kadar 100 bin öğrenciyi hedefliyoruz. Amacımız gençlerimize çevre, spor kültürü, olimpik eğitim, fair play ve sağlıklı beslenme bilincini oluşturmak ve sporda şiddeti gençlerimizden uzak tutmayı sağlamak. Projemiz kapsamında gençlerimize 50 dakikalık interaktif sunumlarla ilgili konular hakkında filmler ve animasyonlar izletiyoruz. Anlattığımız konularla ilgili de soru ve cevaplarla ödüllü yarışmalar da düzenliyoruz. Erzurum’da etkinliğimize büyük bir ilgi var. Bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ile Erzurum basınına teşekkür ediyoruz" dedi.
OLİ GÜLDÜRDÜ, YAZGANTEL EĞLENDİRDİ
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” kapsamında salona seanslar halinde gelen minik öğrencilere TMOK Spor Kültürü Olimpik Eğitim Projesi Sunucusu Sibel Yazgantel tarafından eğlenceli bir sunum gerçekleştirildi, minik çocuklara olimpiyatlarla ilgilili sorular yöneltilerek, doğru bilen öğrencilere hediyeler verildi. Yap-bozlu spor tanıtımı da büyük bir ilgi görürken, çocukların çevreyi korumaları içinde öğütler verildi. Çevre, spor kültürü, olimpik eğitim, fair play ve sağlıklı beslenme bilincinin oluşturulduğu proje 30 il ve 20 ilçenin ardından Erzurum’da da gerçekleşirken, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, projeyi GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e anlattıktan sonra Taşkesenli’nin kendisini Erzurum’a davet etmesi sonucu bu güzel projenin hayatiyete geçtiğini söyledi.
Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan ile diğer yetkililer ve Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu’ya projeye desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Porsun’a spora katkılarından dolayı teşekkür ederken, projenin başarılı geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.